Hejsan! Ruotsissa opiskelu on sijoitus tulevaisuuteesi. Täältä löydät kunnon infopaketin Ruotsissa elämisestä ja asumisesta!

Opiskelijaelämä Ruotsissa

Cimon tekemän tutkimuksen mukaan Ruotsi on yksi suosituimmista kohdemaista, jonne suomalaiset lähtevät opiskelemaan! Eikä mikään ihme - saat kansainvälisen opiskelukokemuksen, opit toisen kotimaisen kielen hyvin ja tiukan paikan tai tärkeän tilaisuuden tullen pääset käymään kotona suhteellisen helposti.

Olemme keränneet tarpeellista tietoa Ruotsissa opiskelusta, sinne hakemisesta ja siellä elämisestä, jotta päätöksen teostasi tulisi helpompaa!

Study in Sweden-sivulta löytyy kattavasti tietoa kaikesta opiskeluun ja opiskelijaelämään liittyvästä.

University Admissions on hyvää pitää mielessä, kun hakuaika lähestyy! Täältä löydät kaikki linkit ja deadlinet hakemuksia varten. Sivusto löytyy sekä englanniksi että ruotsiksi.

Perustietoa opiskelemisesta Ruotsissa löydät suomenkielellä täältä.

Myös Haloo Pohjola tarjoaa paljon hyödyllistä tietoa Ruotsista ja siellä asumisesta täällä.

Kokemuksia Ruotsissa asumisesta ja opiskelusta siellä löytyy esimerkiksi täältä ja Study in Sweden-sivun opiskelijoiden blogista.

Miten löytää asunto Ruotsista?

Monet opiskelijajärjestöt kouluissa tarjoavat opiskelijoilleen asuntoloita, joten kannattaa tarkistaa oman yliopistonsa sivuilta. Opiskelija-asuntolaa voi etsiä myös tämän sivuston kautta.

Myös Facebookia kannattaa käyttää apuna toisten opiskelijoiden, asunnon sekä tapahtumien tavoittamiseksi ja löytämiseksi! Esimerkiksi Lägenheter i Stockholm tai Koti Tukholmasta sivut auttavat löytämään asunnon ja vastaavia sivuja on myös muilla kaupungeilla.

Pidempi aikaista asumista varten voi olla kannattavaa tutkia myös Ruotsin suurinta osto- ja myyntisivustoa (vrt. tori.fi Suomessa)

Mistä löytää kavereita?

Ruotsin profiloituneimmat opiskelijakaupungit ovat Uppsala ja Lund, joiden opiskelijaelämä on täysin vailla vertaansa. Muita suosittuja kaupunkeja ovat esimerkiksi Tukholma ja Göteborg sekä pohjoisemmassa sijaitseva Uumaja.

Kannattaa osallistua eri opiskelijajärjestöjen tapahtumiin ja ehkä myös liittyä mukaan opiskelijajärjestöön, esimerkkeinä Uppsala ja Lund.

Myös paikallisen AIESECin toimintaa kannattaa seurailla ja ehdottomasti liittyä Facebookissa erilaisiin Erasmus-ryhmiin sekä yliopiston opiskelijaryhmiin.

Muita Ruotsissa opiskelevia suomalaisia löydät esimerkiksi tämän järjestön kautta.

Eri kaupunkien suomalaisopiskelijoiden järjestöt löydät täältä.

 

)