Hejsan! Ruotsissa opiskelu on sijoitus tulevaisuuteesi. Täältä löydät kunnon infopaketin Ruotsissa elämisestä ja asumisesta!

Opiskelijaelämä Ruotsissa

Ruotsi on yksi suosituimmista kohdemaista, jonne suomalaiset lähtevät opiskelemaan. Eikä mikään ihme - saat kansainvälisen opiskelukokemuksen, opit toisen kotimaisen kielen hyvin ja tiukan paikan tai tärkeän tilaisuuden tullen pääset käymään kotona suhteellisen helposti. Olemme keränneet tarpeellista tietoa Ruotsissa opiskelusta, sinne hakemisesta ja siellä elämisestä, jotta päätöksen teostasi tulisi helpompaa!

Study in Sweden on jokaisen Ruotsissa opiskelusta haaveilevan tietolähde - sivulta löydät Ruotsin korkeakoulut, opinto-ohjelmat ja hakuajat ja blogiosiosta pääset lukemaan Ruotsissa opiskelevien kokemuksia opinnoistaan ja ajastaan Ruotsissa sekä runsaasti vinkkejä opiskelijan arkielämään. Ruotsissa on mahdollista hakea korkeakouluihin kahdesti vuodessa, kevään ja syksyn haussa. University Admissions -sivulta näet tärkeimmät päivämäärät korkeakouluhakua varten. Myös Maailmalle.netin Opiskelu Ruotsissa -sivulta löydät tietoa sekä opinto-ohjelmista ja hakuajoista. Pohjola-Norden on koonnut Ruotsissa opiskelevalle hyödyllistä tietoa esimerkiksi sairasvakuutuksista ja opintotuesta Ruotsissa. Pohjola-Nordenin ylläpitämä Haloo Pohjola sisältää runsaasti tietoa asumisesta, työskentelystä ja opiskelusta kaikissa Pohjoismaissa.

Miten löytää asunto Ruotsista?

Monet opiskelijajärjestöt kouluissa tarjoavat opiskelijoilleen asuntoloita, joten kannattaa tarkistaa oman yliopistonsa sivuilta. Opiskelija-asuntolan asuntoja voi etsiä myös Sök Studentbostad -sivustolta, joka näyttää vapaiden asuntolahuoneiden tilanteen koko maassa. Myös Facebookia kannattaa käyttää apuna toisten opiskelijoiden, asunnon sekä tapahtumien tavoittamiseksi ja löytämiseksi. Esimerkiksi Lägenheter i Stockholm tai Koti Tukholmasta sivut auttavat löytämään asunnon ja vastaavia sivuja on myös muilla kaupungeilla. Pidempiaikaista vuokra-asuntoa etsivän kannattaa katsella vuokra-asuntoa myös Blocket.se -sivustolta, Ruotsin Tori.fi:stä. 

Mistä löytää kavereita?

Ruotsin profiloituneimmat opiskelijakaupungit ovat Uppsala ja Lund, joiden opiskelijaelämä on täysin vailla vertaansa. Muita suosittuja kaupunkeja ovat esimerkiksi Tukholma ja Göteborg sekä pohjoisemmassa sijaitseva Uumaja. Myös paikallisen AIESECin toimintaa kannattaa seurailla ja ehdottomasti liittyä Facebookissa erilaisiin Erasmus-ryhmiin sekä yliopiston opiskelijaryhmiin. Ruotsinsuomalaisten Nuorten Liitto ylläpitää listaa Ruotsissa toimivista suomalaisten opiskelijoiden opiskelijajärjestöistä: löydä oman oppilaitoksesi suomalaisten opiskelijoiden järjestö täältä!

 

)