Kysymyksiä & vastauksia

ISIC? Maailma? Mitä? Opiskelijan pää on varmasti täynnä kysymyksiä ISIC-korttiin liittyen. Kokosimme alle yleisimpiä kysymyksiä ja vastasimme niihin parhaamme mukaan!

Tadaa! Tässä muutamia kysymyksiä, joita te, rakkaat opiskelijat, usein kysytte ISIC-korttiin liittyen. Jos tuntuu, etteivät vastauksemme tarjoa vastausta juuri sinun kiperään ISIC-pulmaasi, voit ottaa meihin yhteyttä yhteydenottokaavakkeella tai Facebookissa.

 

Kuka voi tilata ISIC-kortin?
Mikä on ISIC-yhdistelmäkortti?
Säästänkö enemmän tilaamalla ISIC-yhdistelmäkortin?
Mikä ihmeen Frank?
Millaisia etuja saan ISIC-kortilla?
Mistä löydän opiskelijahintaiset lennot?
Mitä "päätoiminen opiskelija" tarkoittaa?
Kuinka kauan ISIC-kortti on voimassa?
Iik! Korttitilauksessani tuli ongelma! Mitä teen?
Kuinka kauan korttitilauksessa kestää?
Entä sillä välin odotellessa, saanko väliaikaisen kortin?
En saanut linkkiä valokuvan latausta varten. Mitä teen?
Matkustan jo huomenna enkä ole ehtinyt saada ISIC-korttiani. Mitä teen?
Minut on ryöstetty! ISIC-korttini varastettiin. Mitä teen?
Olen jatko-opiskelija, voinko saada ISIC-kortin?
En ole opiskelija. Saanko muita etuja?
Mitä, jos minun täytyy tehdä reklamaatio?


Kuka voi tilata ISIC-kortin?

Kansainvälisen ISIC-opiskelijakortin voi tilata kuka tahansa yli 12-vuotias päätoiminen opiskelija. ISIC:n tilaukseen ei ole yläikärajaa - saat kortin, kun olet opiskelija. Huomioithan kuitenkin, että jotkin eduntarjoajat ovat asettaneet yläikärajan opiskelijahintaisille tuotteille. Kaikki lentoyhtiöt eivät esimerkiksi myönnä opiskelijahintaista lippua yli 35-vuotiaille opiskelijoille. 

Korkeakouluopiskelijat voivat tilata ISIC-yhdistelmäkortin opiskelijapalvelu Frankin kautta. Lukiolaiset ja ammattikouluopiskelijat voivat tilata ISIC-yhdistelmäkortin SLL:n ja SAKKI ry:n kautta. Tavallisen ISIC-kortin voit tilata täältä. Kortin hinta on 10 € ja kortti on voimassa vuoden ajan tilauspäivästä. Huomioithan kuitenkin, että tilaamalla yhdistelmäkortin heti opintojen alussa säästät selvästi opiskelijabudjetissasi!

 

Mikä on ISIC-yhdistelmäkortti?

Suomalaisen korkeakoulun, lukion tai ammattikoulun opiskelijakorttiin on mahdollista liittää kääntöpuolelle kansainvälinen ISIC-opiskelijakortti. Näin opiskelija tarvitsee koko opiskeluajakseen vain yhden opiskelijatodistuksen, joka oikeuttaa paitsi kaikkiin opiskelija-alennuksiin Suomessa, myös yli 150 000 etuun ympäri maailmaa! ISIC-yhdistelmäkortti on ehdottomasti kätevin paketti opiskelijalle kuin opiskelijalle. Yhdistelmäkortin voit tilata Frankin, SLL:n tai SAKKI ry:n kautta. Huomaa, että sinun tulee olla oman opiskelijajärjestösi jäsen voidaksesi tilata ISIC-yhdistelmäkortin.

 

Säästänkö enemmän tilaamalla ISIC-yhdistelmäkortin?

Todellakin! Säästät korttimaksuissa ehdottomasti eniten tilaamalla ISIC-yhdistelmäkortin: erillinen ISIC maksaa 10€/vuosi, kun yhdistelmäkortin ISIC on voimassa koko opintojesi ajan 15 eurolla (5 vuotta, korkeakouluopiskelija) tai 9 eurolla (3 vuotta, lukiolainen tai ammattiin opiskeleva). Yhdistelmäkortin ISIC-ominaisuus on itse asiassa maailman halvin: hinnaksi jää vain 3€/vuosi!

 

Mikä ihmeen Frank? 

Frank on opiskelijoiden omistama etupalvelu, joka kokoaa yhteen paikkaan kaikki Suomen opiskelija-alennukset. Frank neuvottelee opiskelija-alennukset Suomessa kaikille opiskelijakorteille, ja etupalvelusivuston lisäksi Frank tuottaa valtakunnallista korkeakouluopiskelijoiden opiskelijakorttia yhteistyössä Elisan kanssa. Frankin omistavat yhdessä valtakunnalliset opiskelijajärjestöt SLL, SAKKI, SAMOK ja SYL sekä KILROY.

Frankin etuja pääsevät hyödyntämään ihan kaikki Suomen opiskelijat: niin lukiolaiset, ammattikoululaiset, ammattikorkeakouluopiskelijat kuin yliopisto-opiskelijatkin. Ainut vaatimus on oman opiskelijajärjestön jäsenyys (esim. Suomen lukiolaisten liitto, oma opiskelijakunta). Tsekkaa Frankin pöhinät Frankin sivuilta, Facebookista tai Instagramista!

 

Millaisia etuja saan ISIC-kortilla?

Miltei kaikkea maan ja taivaan väliltä! ISICillä on kahdenlaisia opiskelija-alennuksia: perinteisiä kivijalkaliikkeissä hyödynnettäviä myymäläetuja sekä verkkoetuja.

Jotta saat kaikki ISIC-kortin oikeuttamat verkossa olevat opiskelijaedut käyttöösi, sinun tulee kirjautua sisään korttinumerollasi sivun oikeasta yläkulmasta. Kun olet kirjautunut, näet kunkin edun omalta sivulta edun tarjoajan opiskelija-alennuskoodin. Kopio koodi talteen, seuraa linkkiä nettiostoksille ja syötä alennuskoodisi sille varattuun kenttään eduntarjoajan omassa tilausputkessa. Helppoa kuin heinänteko!

Paikallisedut saat myymälöistä näyttämällä ISIC-korttiasi oston yhteydessä. Paikalliset opiskelija-alennukset saat suoraan älypuhelimeesi ISIC -sovelluksella.

 

Mistä löydän opiskelijahintaiset lennot?

Löydät opiskelijahintaiset ja joustavilla matkustusehdoilla räätälöidyt opiskelijoiden ja nuorten omat lentoliput KILROYlta. Koska ISIC on ainoa maailmanlaajuisesti hyväksytty opiskelijatodistus, saat opiskelija-alennusta lentolipuista vain ISIC-kortilla. Opiskelijahintaiset lentoliput eivät näy esimerkiksi lentoyhtiöiden omilla sivuilla, ja erilaiset lentolippujen varaussivustot listaavat tuloksiin ainoastaan normaalihintaiset liput. Joten tarkista opiskelijahinnat lentolippujen osalta joko KILROYn verkkokaupasta tai kysy vinkkejä myymälästä. ISIC-kortilla lennät edullisesti lukuisilla lentoyhtiöillä, esimerkiksi Finnairilla, Qatarilla ja British Airwaysilla!

 

Mitä "päätoiminen opiskelija" tarkoittaa?

Olet päätoiminen opiskelija, kun opiskelet vähintään 15 tuntia viikossa 5 kuukautta vuodessa. Kortin tilaushetkellä sinun on oltava peruskoululainen tai kirjautuneena läsnä olevaksi opiskelijaksi suomalaiseen ammattikouluun, lukioon, ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Tilauksen yhteydessä sinua pyydetään lataamaan läsnäolo- tai opiskelutodistus nykyisestä koulustasi. Näin todistat olevasi päätoiminen opiskelija. Todistukseksi käy kopio suomalaisesta opiskelijakortistasi (kuluvan lukukauden tarra näkyvillä) tai kopio läsnäolotodistuksestasi. Myös kopio ulkomaisen koulun virallisesta hyväksymiskirjeestä tulevalle lukukaudelle käy todisteena.

 

Kuinka kauan ISIC-kortti on voimassa?

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin valitettavasti myös ISIC-kortin voimassaoloaika. ISIC.fista tilattu ISIC-korttisi on voimassa vuoden ajan tilauspäivämäärästä alkaen, ja viimeinen voimassaolopäivä näkyy korttisi etupuolella. ISIC-yhdistelmäkorttisi on voimassa lukuvuositarran mukaan, tai maksimissaan 5 vuotta (korkeakouluopiskelijat) eli niin kauan, kun olet päätoiminen opiskelija ja kansallinen opiskelijakorttisi on voimassa. 

 

Iik! Korttitilauksessani tuli ongelma! Mitä teen?

Jos saat toistuvasti virheviestin opiskelijatodistuksesi tai kuvanlataamisen yhteydessä, lähetä meille viestiä yhteydenottokaavakkeella.  

Jos korttihakemuksessasi on virheitä ja olet esimerkiksi kirjoittanut erehdyksessä nimesi, syntymäaikasi tai oppilaitoksesi nimen väärin, tilanne on edelleen täysin pelastettavissa! Kun hankit ISIC-korttisi verkosta, saat sähköpostitse kuitin maksusta ja siinä ohessa linkin valokuvan ja opiskelijatodistuksen lataamista varten. Tässä vaiheessa sinun on vielä mahdollista tehdä muutoksia tietoihisi, jotta ne päätyvät korttiin oikein. Joskus kuitenkin tarkimmankin seulan läpi pääsee typo jos toinenkin. Mikäli huomaat, että valmiissa digitaalisessa ISIC-kortissasi on virheellisiä tietoja, ota meihin yhteyttä, niin teemme muutokset tietoihisi. Kun olemme päivittäneet tietosi, kirjaudu ulos ja uudestaan sisään ISIC Appiin, niin tiedot päivittyvät. 

 

Kuinka kauan korttitilauksessa kestää?

Hyväksymme digitaalisen ISIC-korttisi arkipäivinä 24 tunnin kuluessa ja 72 tunnin kuluessa viikonloppujen ja juhlapyhien aikaan. Pääset siispä nauttimaan ISIC-korttisi eduista hyvinkin pian tilauksesi jälkeen. Mikäli et jostain syystä saa meiltä kuvan ja opiskelijatodistuksen onnistuneen lataamisen jälkeen vahvistusta korttisi hyväksymisestä 24(72) tunnin kuluessa, otathan meihin yhteyttä englanniksi yhteydenottokaavakkeella.

Mikäli olet tilannut korkeakouluopiskelijan, lukiolaisen tai amiksen ISIC-yhdistelmäkortin, ISIC-yhdistelmäkorttisi on saapuu sinulle postitse noin 7 työpäivän kuluttua.

 

Entä sillä välin odotellessa, saanko väliaikaisen kortin?

Voit aktivoida ISIC-numerollasi digitaalisen ISIC-korttisi ISIC Appissa heti, kun olemme hyväksyneet korttisi ja lähettäneet sinulle ISIC-numerosi. 

ISIC-yhdistelmäkortin tilanneet saavat oman ISIC-numeronsa tietoon, kun kortti saapuu postissa. HUOM! Jos tarvitset ISIC-numeroasi jo ennen kortin saapumista esimerkiksi opiskelijalentojen ostoon, olethan yhteydessä meihin tai omaan opiskelijajärjestöösi ja annamme sinulle väliaikaisen ISIC-numeron. ISIC Appiin voi kuitenkin rekisteröityä vasta omalla, korttiin painetulla ISIC-numerolla.

 

En saanut linkkiä valokuvan latausta varten. Mitä teen?

OH NO! Joskus käy niin, että virallisimmatkin sähköpostimme lennähtävät roskapostin sekaan. Tarkista siis roskapostikansiosi, josko eksynyt elektroninen kirjeemme löytyisi sieltä. Jos preivi ei ole tullut roskapostilaatikkoonkaan, ota meihin yhteyttä yhteydenottokaavakkeella. Muista kirjoittaa viestiisi myös ISIC-kortin tilausnumerosi, ja löydämme tilauksesi nopeiten.

 

Matkustan jo huomenna enkä ole ehtinyt saada ISIC-korttiani. Mitä teen?

Ei huolta, lähde vain reippaasti reissuun! ISIC-numerollasi voit aktivoida digitaalisen ISIC-korttisi ISIC Appissa. ISIC-yhdistelmäkortin tilanneet voivat pyytää väliaikaisen ISIC-numeron mukaan ja tulostaa kortin ostokuitenkin varmuuden varalta reppuun. Molemmissa tapauksissa kavereita tai vanhempia kannattaa pyytää lähettämään kortti perässäsi maailmalle, jos viivyt siellä pidemmän aikaa. Digitaalinen ISIC-korttisi ISIC Appissa ajaa kuitenkin saman asian. Mahtavaa seikkailua!

 

Minut on ryöstetty! ISIC-korttini varastettiin. Mitä teen?

Herttinen! Laita tapahtuneesta viestiä yhteydenottokaavakkeella ja kerro, mitä on tapahtunut. Voimme sulkea digitaalisen ISIC-lisenssisi täältä käsin, niin voro ei pääse korttiasi tai tunnuksiasi käyttelemään.

Jos varastettu korttisi on ISIC-yhdistelmäkortti, voit tilata uuden kortin Frankin / SLL:n / SAKKI:n sivuilta. Jos korttisi on ollut ISIC-yhdistelmäkortti, jossa on maksuominaisuus, kortti tulee sulkea pankkikortin tavoin. Jos sinulla oli:

1. Danske Bankin tarjoama ISIC-yhdistelmäkortti Mastercard Debit-ominaisuudella, voit tilata uuden kortin Danske Bankin verkkopankissa, mobiilissa ja tabletissa. Muista myös sulkea korttisi verkkopankissa tai soittamalla numeroon 0200 2585 (24/7).

2. ISIC-yhdistelmäkortti Aktia Walletin/Elisa Lompakon maksuominaisuudella, muista sulkea kortti Aktia Wallet sovelluksessa tai soittamalla numeroon 020 429 3939.

 

Olen jatko-opiskelija, voinko saada ISIC-kortin?

Kyllä! ISIC-kortti on saatavilla myös jatko-opiskelijalle, joten voit jatko-opiskelijana hyödyntää mahtavat ISIC-edut ja opiskelijalennot.

 

En ole opiskelija. Saanko muita etuja?

Opettajat ja alle 31-vuotiaat: Kyllä saatte!

Jos et ole opiskelija, mutta alle 31-vuotias nuori, voit tilata kansainvälisen IYTC-nuorisokortin. IYTC-kortilla saat nuorille suunnattuja etuja ulkomailla sekä opiskelijahintaiset lentoliput esimerkiksi Finnairilta.

Jos olet päätoiminen opettaja, voit tilata kansainvälisen ITIC-opettajakortin. Saat ulkomailla ITIC-kortilla opettajille suunnattuja etuja, kuten alennuksia kulttuurikohteiden sisäänpääsymaksuista. Lisäksi alle 34-vuotiaat opettajat saavat opiskelijahintaiset lentoliput esimerkiksi Finnairilta. OAJ:n jäsenenä voit tilata ITIC-kortin 25% alennuksella - katso lisätietoa ja alekoodi OAJ:n Virkistys ja lomapalvelut -sivulta.

 

Mitä, jos minun täytyy tehdä reklamaatio?

Jos käy niin, ettet ole tyytyväinen tuotteeseen, jonka olet meiltä ostanut tai sinulla on mitä tahansa huomautettavaa mahdollisista epäjohdonmukaisuuksista ostoksesi osalta, ota meihin yhteyttä yhteydenottokaavakkeella. Jos et ole tyytyväinen tarjoamaamme ratkaisuun, voit aina viedä asian eteenpäin Euroopan komission Verkkovälitteiseen riidanratkaisu -palveluun