Kysymyksiä & vastauksia

 

Mikä ISIC?
Kuka voi tilata ISIC:n?
Miten tilaan ISIC:n?
Miten aktivoin digitaalisen ISIC-kortin ISIC appissa?
Frank-ISIC korkeakouluopiskelijoille
SAKKI-ISIC ammattiin opiskeleville
SLL-ISIC lukiolaisille


Mikä ISIC?

 

Mikä ISIC on?

International Student Identity Card ISIC on ainoa maailmanlaajuisesti hyväksytty opiskelijatodistus. Saat ISIC:lla yli 150.000 opiskelija-alennusta 130 maassa ympäri maailmaa.

 

Mikä on ISIC-tunnisteeni?

Henkilökohtainen ISIC-tunnisteesi eli ISIC-numerosi on 14-merkkinen numerosarja, joka alkaa ja päättyy kirjaimeen (esimerkiksi S358000000000X). Omalla ISIC-numerollasi voit aktivoida digitaalisen korttisi ISIC appissa ja kirjautua sisään ISIC.fi -sivustolle hyödyntämään verkkoalennuksia. 

Löydät ISIC-numerosi sähköpostiin saamastasi tilausvahvistuksesta. Jos tilasit muovisen opiskelijakortin Frankilta, SLL:lta tai SAKKIlta, ISIC-numerosi on printattu korttiisi 

 • kuvasi alapuolelle;
 • oikeaan yläkulmaan; tai
 • Frankin digitaalisen opiskelijakortin kääntöpuolelle, jos tilasit Frankilta digitaalisen ISIC:n. 

HOX! Jos tilasit Frankilta opiskelijakortin maksuominaisuudella, ethän käytä kirjautumiseen 16-numeroista MasterCard -korttinumeroasi. 

 

Kuinka kauan ISIC-kortti on voimassa?

ISIC-korttisi on voimassa 12kk tilauspäivämäärästä alkaen, ja viimeinen voimassaolopäivä näkyy ISIC-sovelluksen profiilissa ja digitaalisessa ISIC-kortissa.

Frankilta, SAKKIlta tai SLL:lta tilaamasi ISIC-yhdistelmäkortti on voimassa lukuvuositarran mukaan, kuitenkin enintään 5 vuotta (korkeakouluopiskelijat) tai 3 vuotta (lukiolaiset ja ammattiin opiskelevat) kortin tilaamisesta.

 

Miten voin hyödyntää ISIC-alennuksia ja -etuja?

ISIC:lla on kahdenlaisia opiskelija-alennuksia: kivijalkaliikkeissä hyödynnettäviä myymäläetuja ja verkkoetuja. Löydät kaikki myymälä- ja verkkoedut ISIC appista tai ISIC:n globaalilta sivulta. Tältä sivustolta löydät kaikki ISIC:n verkkoalennukset.  

Päästäksesi hyödyntämään ISIC:n verkkoalennuksia voit kirjautua ISIC-numerollasi sisään tämän sivuston oikeasta yläkulmasta. Sisäänkirjautuneena näet jokaisen edun omalla sivulla eduntarjoajan alennuskoodin. Kopio koodi talteen, seuraa linkkiä nettiostoksille ja syötä alennuskoodisi sille varattuun kenttään eduntarjoajan sivuilla. Helppoa!

Idea opiskelija-alennuksesta? Ota meihin yhteyttä, ja kerro millaisen opiskelija-alennuksen toivoisit ISIC:lle.

 

Mistä voin ostaa opiskelijahintaisia lentoja?

Koska ISIC on ainoa maailmanlaajuisesti hyväksytty opiskelijatodistus, saat opiskelija-alennusta lentolipuista vain ISIC-kortilla. Löydät opiskelijahintaiset lentoliput ISIC:n sivuilta ja opiskelijoiden matkatoimisto KILROYlta. Huomaathan, että opiskelijahintaiset lentoliput eivät näy varaussivustoilla tai lentoyhtiöiden omilla sivuilla.

Jos haluat suunnitella seuraavaa seikkailuasi maailmalle tai saada tietoa ulkomailla opiskelusta, ota yhteyttä KILROYn matka-asiantuntijoihin.

 

Toimiiko digitaalinen ISIC-kortti myös offline-tilassa?

Jos olet jo aktivoinut digitaalisen ISIC-korttisi ISIC-sovelluksessa, voit näyttää digitaalista korttiasi myös offline-tilassa. Digitaalisen ISIC-kortin aktivointi ja opiskelija-alennusten selaaminen toimivat ainoastaan online-tilassa.

 

Missä maissa digitaalinen ISIC-kortti on käytössä?

Digitaalinen ISIC-kortti hyväksytään virallisena opiskelijatodistuksena näissä maissa:

Alankomaat
Argentiina
Australia
Belgia
Bulgaria
Chile
Egypti
Espanja
Etelä-Afrikka
Etelä-Korea
Ghana
Guatemala
Hong Kong
Intia
Irlanti
Islanti
Israel
Italia
Itävalta
Japani
Kanada
Kenia
Kiina
Kolumbia
Kosovo
Kreikka
Latvia
Liettua
Luxemburg
Macao
Makedonia
Malta
Meksiko
Moldova
Montenegro
Nigeria
Norja
Portugali
Ranska
Romania
Ruotsi
Saksa
Serbia
Singapore
Slovakia
Slovenia
Sri Lanka
Suomi
Sveitsi
Taiwan
Tansania
Tanska
Thaimaa
Tšekki
Turkki
Ukraina
USA
Uusi-Seelanti
Venezuela
Viro
Yhdistyneet Arabiemiirikunnat
Yhdistynyt kuningaskunta

Jos olet matkustamassa johonkin muuhun maahan, otathan meihin yhteyttä


Kuka voi tilata ISIC-kortin?

 

Kuka voi tilata ISIC-kortin?

Kansainvälisen ISIC-opiskelijakortin voi tilata kuka tahansa Suomessa tai ulkomailla kyseisen valtion tunnustamassa oppilaitoksessa opiskeleva yli 12-vuotias päätoiminen opiskelija (Käyttöehdot 15.1.1). ISIC:n tilaukseen ei ole yläikärajaa. Huomioithan kuitenkin, että jotkin eduntarjoajat, kuten lentoyhtiöt, ovat asettaneet yläikärajan opiskelijahintaisille tuotteille. Jos opiskelet tai olet lähdössä opiskelemaan ulkomaille, voit tilata ISIC-kortin joko tältä sivulta tai kohdemaasi ISIC-sivuilta. Huomioithan, että vain Suomessa myönnettyihin ISIC-kortteihin on liitetty VR:n ja Matkahuollon logot, jotka oikeuttavat sinut VR:n ja Matkahuollon opiskelijahintaisiin lippuihin.  

 

Mitä päätoiminen opiskelija tarkoittaa?

Olet päätoiminen opiskelija, kun olet pääasialliselta asemaltasi ensisijaisesti opiskelija (etkä esimerkiksi työntekijä, ks. Tilastokeskuksen luokitus), ja opiskelet vähintään 15 tuntia viikossa 3 kuukautta vuodessa. Osa-aikainen ammatillinen koulutus tai muut osa-aikaiset opinnot eivät oikeuta ISIC-kortin tilaamiseen, vaikka edellämainittu aikarajoite toteutuukin, jos olet pääasialliselta asemaltasi muu kuin opiskelija. Kortin tilaushetkellä sinun on oltava peruskoululainen tai kirjautuneena läsnäolevaksi opiskelijaksi suomalaiseen tai ulkomaiseen, valtion tunnustamaan ammattikouluun, lukioon, ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. 

 

Voiko jatko-opiskelija tilata ISIC-kortin?

Kyllä, ISIC-kortti on saatavilla myös jatko-opiskelijalle, kun opiskelu on päätoimista - käytännössä, jos voit liittyä ylioppilas- tai opiskelijakuntasi jäseneksi, olet oikeutettu myös ISIC-korttiin. Voit tilata digitaalisen ISIC-korttisi tältä sivulta, tai jos olet ylioppilas- tai opiskelijakuntasi jäsen, voit hankkia ISIC-korttisi edullisimmin Frankilta.

 

Voiko Suomeen tullut vaihto-opiskelija tilata ISIC-kortin?

Kyllä, jos opiskelija on päätoimisena opiskelijana suomalaisessa oppilaitoksessa. Suomessa myönnetty ISIC-kortti oikeuttaa VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennukseen. KELA:n myöntämä opiskelija-ateriatuki on edelleen saatavissa vain suomalaisella opiskelijakortilla, jonka vaihto-opiskelija voi aktivoida esimerkiksi Frankin palvelussa

 

Kuka voi tilata digitaalisen ITIC-kortin?

ITIC (International Teacher Identity Card) on kansainvälinen opettajakortti opetusalan ammattilaisille, jotka tekevät opetustyötä vähintään 18 tuntia viikossa. 

 

Kuka voi tilata digitaalisen IYTC-kortin?

IYTC (International Youth Identity Card) on kansainvälinen nuorisokortti 12-30-vuotiaille nuorille.


Miten tilaan ISIC:n?

 

Mitä dokumentteja tarvitsen tilausta varten?

Tilauksen yhteydessä sinua pyydetään lataamaan läsnäolo- tai opiskelutodistus nykyisestä koulustasi. Näin todistat olevasi päätoiminen opiskelija. Todistukseksi käy kopio suomalaisesta opiskelijakortistasi (kuluvan lukukauden tarra näkyvillä) tai kopio läsnäolotodistuksestasi. Myös kopio ulkomaisen koulun virallisesta hyväksymiskirjeestä tulevalle lukukaudelle käy todisteena.

 

Tilausohjeet

 1. Klikkaa tästä päästäksesi kortin tilaussivulle. Valitse ISIC tilataksesi kansainvälisen opiskelijakortin. 
 2. Täytä tietosi lomakkeelle. Huomaathan, että koulusi nimi näkyy digitaalisessa kortissasi siinä muodossa, jonka täytät tilauslomakkeen kohtaan "Opiskelupaikka". Kirjoita koulusi nimi englanniksi. 
 3. Kun olet täyttänyt tiedot ja hyväksynyt ISIC:n käyttöehddot, jatka maksuun klikkaamalla "Maksa kortti".
 4. Maksa korttisi. Maksutapoina ovat Visa- ja Mastercard -luottokortit ja maksusivulla näkyvät verkkopankit.
 5. Tarkista maksun jälkeisellä sivulla, että tilauslomakkeelle syöttämäsi tiedot ovat oikein. Voit muokata tietojasi klikkaamalla "Muokkaa tietojasi". Huomioithan, että et voi muuttaa tietojasi jatkettuasi lataamaan opiskelijatodistusta.
 6. Lataa seuraavaksi voimassa oleva opiskelijatodistuksesi. ISIC-kortti myönnetään kaikille yli 12-vuotiaille päätoimisille, läsnäoleville opiskelijoille. Opiskelijatoditukseksi hyväksymme kopion voimassa olevasta, lukuvuositarrallisesta opiskelijakortistasi tai koulusi läsnäolotodistuksesta. Tiedosto voi olla kooltaan vähintään 800x800 px, enintään 2 Mb, ja hyväksytyt formaatit ovat .jpg ja .jpeg.
 7. Siirry seuraavaksi kuvasi lataukseen. Opiskelijakorttiin tulevan kuvan on oltava värillinen, passikuvan tyylinen kasvokuva sinusta. Sen ei tarvitse olla virallinen passikuva, kunhan se on tarpeeksi selkeä - vaikka kännykkäkameralla otettu kuva sopii. Älä käytä filttereitä kuvassasi. Tiedosto voi olla kooltaan enintään 2 Mb, ja hyväksytyt formaatit ovat jpg ja jpeg.
 8. Vahvista tilaus ja lataa ISIC-sovellus Androidille tai iOS:lle. Asiakastiimimme hyväksyy opiskelijatodistuksesi ja kuvasi 1-2 arkipäivän sisällä tilauksestasi.
 9. Saat korttitilauksesi hyväksymisen jälkeen sähköpostiisi henkilökohtaisen ISIC-numerosi, jolla voit aktivoida digitaalisen ISIC-korttisi. Seuraa ISIC-sovelluksen kirjautumisohjeita, ja kurkkaa kirjautumisdemo täältä

 

Maksoin korttini, mutten saanut vietyä tilaustani loppuun, mitä teen?

Saat korttitilauksestasi vahvistussähköpostin viimeistään 24 tunnin kuluttua maksutapahtumasta. Vahvistussähköpostissa on linkki valokuvan ja opiskelijatodistuksen lataamista varten. Huomaathan, että ilman opiskelijatodistusta ja kuvaasi korttitilauksesi on kesken, etkä voi vielä aktivoida digitaalista ISIC-korttiasi.   

 

En ole saanut sähköpostiini opiskelijatodistukseni ja kuvani latauslinkkiä, mitä teen?

Saat korttitilauksestasi vahvistussähköpostin viimeistään 24 tunnin kuluttua maksutapahtumasta. Jos viesti ei ole saapunut vuorokauden sisällä, tarkista ensimmäisenä roskapostikansiosi. Jos vahvistussähköpostia ei löydy, ota meihin yhteyttä ja liitä mukaan nimesi, sähköpostiosoitteesi ja tilausnumerosi. Vastaamme sinulle pikimiten.

 

Tilauksessani on kirjoitusvirhe, mitä teen?

Kun hankit ISIC-korttisi ISIC:n sivuilta, saat sähköpostitse kuitin maksusta ja linkin valokuvan ja opiskelijatodistuksen lataamista varten. Jos et ole ladannut opiskelijatodistustasi ja kuvaasi, voit vielä muuttaa tietojasi (paitsi nimeäsi) klikkaamalla "Muokkaa tietojasi". Mikäli huomaat, että valmiissa digitaalisessa ISIC-kortissasi on virheellisiä tietoja, ota meihin yhteyttä. Kun olemme päivittäneet tietosi, kirjaudu uudelleen sisään ISIC appiin, niin digitaalisen korttisi tiedot päivittyvät. 

 

Kirjoitin nimeni väärin tilauslomakkeelle, mitä teen? 

Ainoa henkilötieto, jota et voi muuttaa edettyäsi tilauksessa tilauslomakkeelta eteenpäin, on nimesi. Jos nimessäsi on kirjoitusvirhe, otathan meihin yhteyttä.

 

Mikä on ISIC-kortin toimitusaika?

Asiakastiimimme hyväksyy opiskelijatodistuksesi ja kuvasi 1-2 arkipäivän sisällä tilauksestasi. Kun hankit ISIC-korttisi ISIC:n sivuilta, saat sähköpostitse kuitin maksusta ja linkin valokuvan ja opiskelijatodistuksen lataamista varten. Seuraamalla latausohjeita huolellisesti vältät viivästykset korttitilauksessasi! Voit aktivoida digitaalisen ISIC-korttisi ISIC-sovelluksessa, kun asiakastiimimme on tarkistanut opiskelijatodistuksesi ja kuvasi.

Mikäli olet tilannut korkeakouluopiskelijan, lukiolaisen tai ammattiin opiskelevan ISIC-yhdistelmäkortin, korttisi on saapuu sinulle postitse noin 7 työpäivän kuluttua. ISIC-numerosi on painettu muovikorttiisi.

 

Tietoni ovat muuttuneet, miten päivitän ne digitaaliseen korttiini?

Jos nimesi tai opiskelupaikkasi on muuttunut kesken kortin voimassaoloajan, lähetä uudet tietosi meille yhteydenottokaavakkeella. Päivitämme tietosi suoraan digitaaliseen korttiisi. 


Miten aktivoin digitaalisen ISIC-kortin ISIC appissa?

Rekisteröityminen ISIC appiin: 

Voit rekisteröityä ISIC appiin ja aktivoida digitaalisen ISIC-korttisi heti, kun olet saanut 14-merkkisen ISIC-numerosi. Rekisteröinti etenee näin: 

 1. Lataa ISIC app Androidille tai iOS:lle, ja katso demo ISIC appiin kirjautumisesta
 2. Klikkaa "Register" sovelluksen etusivulla tai valikossa
 3. Kirjoita nimesi siinä muodossa, jota käytit tilatessasi kortin, ja ISIC-numerosi, ja paina "Confirm"
 4. Kirjoita sähköpostiosoitteesi, jonne haluat rekisteröitymisen vahvistusviestin lähetettävän, ja keksi itsellesi salasana seuraavia kirjautumisia varten
 5. Lue ja hyväksy käyttöohjeet, ja paina "Confirm"
 6. Mene antamaasi sähköpostiin, ja klikkaa vahvistussähköpostissa olevaa linkkiä. 

 

En pääse rekisteröitymään, mitä teen?

 1. Kurkkaa, löytyisikö apu ISIC appin demosta.
 2. Varmista, että olet syöttänyt nimesi Etunimi Sukunimi -järjestyksessä ja oikean ISIC-numeron. ISIC-numero on 14-merkkinen numero, joka alkaa ja päättyy kirjaimeen ( esimerkiksi S358000000000X).
 3. Jos sinulla on edelleen ongelmia kirjautumisessa, ota sähköpostitse yhteyttä osoitteeseen [email protected].

 

En ole saanut vahvistussähköpostia, mitä teen?

 1. Jos rekisteröitymisessä käyttämässäsi sähköpostiosoitteessa on kirjoitusvirhe, ota englanniksi yhteyttä [email protected] saadaksesi vahvistussähköpostin oikeaan osoitteeseen. 
 2. Tarkista roskapostikansiosi siltä varalta, että viesti osoitteesta [email protected] on päätynyt sinne.
 3. Lisää [email protected] sähköpostisi yhteyshenkilöihin tai hyväksyttyjen lähettäjien listalle.
 4. Jos näistä toimenpiteistä huolimatta et löydä aktivointiviestiä, otathan englanniksi yhteyttä osoitteeseen [email protected].

 

En voi kirjautua sisään ISIC appiin, mitä teen?

 1. Tarkista, että olet luonut ISIC appiin käyttäjätilin (ks. rekisteröitymisohjeet yllä)
 2. Tarkista, että olet kirjautumassa sisään samalla sähköpostiosoitteella, jota käytit rekisteröityessäsi ISIC appiin
 3. Jos olet unohtanut salasanasi, klikkaa "Forgot password?" saadaksesi väliaikaisen salasanan sähköpostiisi
 4. Jos sinulla on muu ongelma sisäänkirjautumisessa, otathan englanniksi yhteyttä osoitteeseen [email protected].

 

Tietoni ovat muuttuneet, miten päivitän ne digitaaliseen korttiini?

Jos nimesi tai opiskelupaikkasi on muuttunut kesken kortin voimassaoloajan, lähetä uudet tietosi meille yhteydenottokaavakkeella. Päivitämme tietosi suoraan digitaaliseen korttiisi.  

 

Haluan uusia digitaalisen ISIC-korttini. Miten päivitän uuden korttini ISIC appiin?

Tilaa itsellesi uusi ISIC-opiskelijakortti ISIC:n sivuilta, ja varmista, että olet kirjoittanut nimesi tilaukseen samassa muodossa, jossa rekisteröit ensimmäisen korttisi ISIC appiin. Kun olet saanut uuden ISIC-numerosi, mene ISIC appin profiiliisi oikean alakulman valikosta, ja valitse "Replace card". Kirjoita kenttään uusi ISIC-numerosi, paina "Submit", ja uusi ISIC-korttisi ilmaantuu sovelluksen "Show ISIC card" -näkymään. Jos kortin päivittämisessä ilmenee ongelmia, otathan meihin yhteyttä.

 

Minkä laitteiden kanssa ISIC app on yhteensopiva?

 • Android OS 8.0 tai uudempi
 • IOS 14 tai uudempi

Windows-puhelimet eivät ole yhteensopivia ISIC Appin kanssa, eikä ISIC:lla ole suunnitelmia kehittää ISIC appia Windows-alustalle.

 

Minulla ei ole vielä ISIC-numeroa, mistä voin saada sen?

Jos opiskelet Suomessa tai ulkomailla valtion tunnustamassa oppilaitoksessa, voit tilata ISIC-korttisi ISIC:n nettisivuilta (Käyttöehdot 15.1.1). Jos opiskelet päätoimisesti suomalaisessa toisen tai kolmannen asteen koulussa, voit myös tilata ISIC-yhdistelmäkortin Frankin, SAKKIn tai SLL:n sivuilta. ISIC-yhdistelmäkortti sisältää myös suomalaisen opiskelijakortin, ja se on virallinen opiskelijakortti Suomessa. Lue lisää ISIC-yhdistelmäkorteista alta.


Frank-ISIC korkeakouluopiskelijoille

 

Mikä Frank-ISIC -yhdistelmäkortti on?

Jos opiskelet suomalaisessa korkeakoulussa, sinun on mahdollista liittää ISIC osaksi suomalaista opiskelijakorttiasi ja nauttia opiskelija-alennuksista Suomessa ja maailmalla yhdellä kortilla. Lue lisää alta, ja tilaa korttisi opiskelijan etupalvelu Frankilta. Muista aktivoida digitaalinen ISIC-korttisi ISIC appissa myös, jos tilaat ISIC:n Frankin kautta. Kurkkaa rekisteröitymisohjeet tästä.  

 

Mikä Frank on?

Frank on opiskelijoiden etupalvelu, joka kokoaa yhteen paikkaan kaikki Suomen opiskelija-alennukset. Frank neuvottelee opiskelija-alennukset kaikille Suomessa opiskeleville ja ISIC-kortinhaltijoille, ja painattaa korkeakouluopiskelijoiden sinisen ja jatko-opiskelijoiden vihreän opiskelijakortin. Kurkkaa Frankin edut ja kuulumiset Frankin sivuiltaFacebookista tai Instagramista!

 

Mikä ero on Frank-ISIC -yhdistelmäkortilla ja tavallisella ISIC-kortilla?

 1. Alennukset: Frank tuottaa Suomessa virallisen kansallisen opiskelijakortin korkeakouluopiskelijoille. Vaikka saatkin valtaosan kotimaisista opiskelija-alennuksista käyttöösi tavallisella, 12 kk voimassa olevalla digitaalisella ISIC-kortillasi, sitä ei hyväksytä opiskelijatodituksena esimerkiksi opiskelijaravintoloissa. Frank-ISIC -yhdistelmäkortilla saat opiskelijaelämästä irti kaikkein eniten: kaikki opiskelija-alennukset Suomessa ja kaikki ISIC-alennukset ympäri maailmaa. 
 2. Voimassaoloaika: siinä missä tavallinen, digitaalinen ISIC-kortti on voimassa 12 kuukautta, Frankin muovikortissa ISIC on voimassa viisi vuotta - käytännössä koko opintoaikasi. Muovinen opiskelijakortti on aina voimassa lukuvuositarran mukaan. 
 3. Hinta: säästät ISIC:sta ehdottomasti eniten tilaamalla ISIC-yhdistelmäkortin. Tavallinen, digitaalinen ISIC maksaa 10 € /vuosi, kun yhdistelmäkortin ISIC on voimassa koko opintojesi ajan hintaan 15 € / 5 vuotta. Yhdistelmäkortin ISIC:n hinnaksi jää siis vain 3 € /vuosi. 
 4. Digi vs. muovi: tavallinen ISIC-kortti on aina digitaalinen, kun taas Frankin opiskelijakortti, joka sisältää ISIC-kortin, on muovinen ja sisältää mahdollisuuden käyttää myös sekä Frankin että ISIC:n digitaalisia opiskelijakortteja. Kun olet tilannut kortin, näet henkilökohtaisen ISIC-numerosi sekä muovikortista että Frankin digitaalisen opiskelijakortin kääntöpuolelta. Aktivoi myös digitaalinen ISIC-korttisi ISIC appissa. Kurkkaa rekisteröitymisohjeet tästä.

 

Muovinen Frank-ISIC -opiskelijakorttini on kadonnut, mitä teen?

Voit jatkaa digitaalisen opiskelijakortin ja digitaalisen ISIC-kortin käyttöä normaalisti ennen uuden korttisi saapumista. Jos sinulla oli kortissasi

 1. Danske Bankin MasterCard -maksuominaisuus, voit tilata uuden kortin Danske Bankin verkkopankissa, mobiilissa ja tabletissa. Muista myös sulkea korttisi verkkopankissa tai soittamalla numeroon 0200 2585 (24/7).
 2. Aktia Wallet tai Elisa Wallet -maksuominaisuus, voit sulkea korttisi Aktia Wallet -sovelluksessa tai soittamalla numeroon +358 800 0 2477. Voit tilata uuden opiskelijakortin valitsemalla Frankin korttivaihtoehdoista.
 3. Jos kortissasi ei ollut maksuominaisuutta, voit tilata uuden opiskelijakortin normaalisti Frankin sivuilta.

Valitettavasti näitä opiskelijakortteja ei korvata.

 

Minulla on opiskelijakortti, jossa on Dansken maksuominaisuus ja ISIC-kortti samassa. Mitä niille tapahtuu, kun Dansken maksukortit poistuvat Frankin valikoimasta 1.5.2021?

Opiskelijakorttisi ja ISIC-korttisi ovat edelleen voimassa lukuvuositarran mukaan. Voit käyttää korttiasi normaalisti opiskelijakorttina sekä Suomessa että maailmalla, ja aktivoida korttien digitaaliset versiot Frank- ja ISIC-sovelluksissa. Poistumisen myötä kortissasi vanhenee ajallaan vain Dansken maksuominaisuus, jonka viimeisen voimassaolokuukauden näet kortin etupuolelta, 16-numeroisen maksukorttinumerosi alta.

 

Opiskelijakortissani olevan maksuominaisuuden voimassaolo on päättymässä, lähettääkö Danske minulle uuden opiskelijakortin 1.5.2021 jälkeen?

Danske ei lähetä uusia opiskelijakortteja kesäkuun 2021 jälkeen. Jos korttisi maksuominaisuus on vanhentumassa, etkä ole saanut uutta korttia, otathan yhteyttä Danske Bankin asiakaspalveluun.

 

Mitä Dansken tililleni tapahtuu, kun opiskelijakortin maksuominaisuuden voimassaolo päättyy 1.5.2021 jälkeen?

Asiakastilisi on edelleen olemassa, ja Danske Bankin asiakkuutesi ehdot pätevät edelleen - palvelun käyttö on sinulle ilmaista siihen saakka, kun valmistut. Jos opiskelijakorttisi maksuominaisuus on päättymässä, etkä ole vielä saanut yhteydenottoa Danskelta, otathan yhteyttä heidän asiakaspalveluunsa.

 

Kortissani on ISIC-ominaisuus, jonka piti olla 5 vuotta voimassa. Mitä sille tapahtuu, kun maksukortit poistuvat Frankin valikoimasta 1.5.2021?

ISIC-korttisi on kotimaisen opiskelijakortin tavoin voimassa voimassaolevalla lukuvuositarralla. Voit aktivoida ISIC-korttisi digitaalisena ISIC appissa, josta näet myös ISIC:n viimeisen voimassaolopäivän ja ISIC-opiskelijaedut. Ohjeet ISIC:n aktivointiin appissa löydät täältä.

 

Vastauksia muihin usein kysyttyihin kysymyksiin Frank-ISIC -yhdistelmäkorteista löydät Frankin asiakastuen sivuilta ja osoitteesta [email protected].


SAKKI-ISIC ammattiin opiskeleville

 

Mikä SAKKI-ISIC -kortti on?

Jos opiskelet suomalaisessa ammattiopistossa ja olet Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry:n jäsen, sinun on mahdollista liittää ISIC osaksi suomalaista opiskelijakorttiasi ja nauttia opiskelija-alennuksista Suomessa ja maailmalla yhdellä kortilla. Lue lisää alta, ja tilaa korttisi SAKKIn sivuilta. Muista aktivoida digitaalinen ISIC-korttisi ISIC appissa myös, jos tilaat ISIC:n SAKKIn kautta. Kurkkaa rekisteröitymisohjeet tästä.  

 

Mikä ero on SAKKI-ISIC -kortilla ja tavallisella ISIC-kortilla?

 1. Alennukset: SAKKI tuottaa Suomessa virallisen opiskelijakortin ammattiin opiskeleville, ja se on samalla SAKKIn jäsenkortti. SAKKI-ISIC -yhdistelmäkortilla saat opiskelijaelämästä irti kaikkein eniten: kaikki opiskelija-alennukset Suomessa ja kaikki ISIC-alennukset ympäri maailmaa, sekä SAKKIn omat jäsenedut
 2. Voimassaoloaika: siinä missä tavallinen, digitaalinen ISIC-kortti on voimassa 12 kuukautta, SAKKIn jäsenkortissa ISIC on voimassa kolme vuotta - käytännössä koko opintoaikasi. Muovinen opiskelijakortti on aina voimassa lukuvuositarran mukaan. 
 3. Hinta: säästät ISIC:sta ehdottomasti eniten tilaamalla SAKKI-ISIC -kortin. Tavallinen, digitaalinen ISIC maksaa 10 € /vuosi, kun yhdistelmäkortin ISIC on voimassa koko opintojesi ajan hintaan 9 € / 3 vuotta. SAKKI-ISIC -kortin ISIC:n hinnaksi jää siis vain 3 € /vuosi. 
 4. Digi vs. muovi: tavallinen ISIC-kortti on aina digitaalinen, kun taas SAKKIn jäsenkortti, joka sisältää ISIC-kortin, on muovinen ja sisältää mahdollisuuden käyttää myös sekä Frankin että ISIC:n digitaalisia opiskelijakortteja. Kun olet tilannut kortin SAKKIlta, näet henkilökohtaisen ISIC-numerosi muovikortistasi. Aktivoi digitaalinen ISIC-korttisi ISIC appissa myös, kun tilaat ISIC:n SAKKIn kautta. Kurkkaa rekisteröitymisohjeet tästä.

 

Muovinen SAKKI-ISIC -opiskelijakorttini on kadonnut, mitä teen?

Voit jatkaa digitaalisen opiskelijakortin ja digitaalisen ISIC-kortin käyttöä normaalisti ennen uuden korttisi saapumista. Voit tilata uuden kortin SAKKIlta näin:

 1. maksa 6 € uuden kortin tulostamisesta + 9 € uudesta ISIC:sta = 15 € SAKKIn tilille IBAN FI1110113000208289. Lisää viitteen viestiksi nimesi, syntymäaikasi ja "Uusi kortti". Säilytä kuitti maksustasi!
 2. lähetä maksukuitti ja passikuvan tyyppinen, selkeä kasvokuva sinusta sähköpostitse osoitteeseen [email protected]
 3. SAKKI lähettää sinulle uuden korttisi mahdollisimman pian!

 

Vastauksia muihin usein kysyttyihin kysymyksiin SAKKI-ISIC -kortista löydät SAKKIn usein kysytyt -sivulta.


SLL-ISIC lukiolaisille

 

Mikä SLL-ISIC -kortti on?

Jos opiskelet suomalaisessa lukiossa ja olet Suomen Lukiolaisten Liitto SLL:n jäsen, sinun on mahdollista liittää ISIC osaksi suomalaista opiskelijakorttiasi ja nauttia opiskelija-alennuksista Suomessa ja maailmalla yhdellä kortilla. Lue lisää alta, ja tilaa korttisi SLL:n sivuilta. Muista aktivoida digitaalinen ISIC-korttisi ISIC appissa myös, jos tilaat ISIC:n SLL:n kautta. Kurkkaa rekisteröitymisohjeet tästä

 

Mikä ero on SLL-ISIC -kortilla ja tavallisella ISIC-kortilla?

 1. Alennukset: SLL tuottaa Suomessa virallisen opiskelijakortin lukiossa opiskeleville, ja se on samalla SLL:n jäsenkortti. SLL-ISIC -yhdistelmäkortilla saat opiskelijaelämästä irti kaikkein eniten: kaikki opiskelija-alennukset Suomessa ja kaikki ISIC-alennukset ympäri maailmaa, sekä SLL:n omat jäsenedut
 2. Voimassaoloaika: siinä missä tavallinen, digitaalinen ISIC-kortti on voimassa 12 kuukautta, SLL:n jäsenkortissa ISIC on voimassa kolme vuotta - käytännössä koko opintoaikasi. Muovinen opiskelijakortti on aina voimassa lukuvuositarran mukaan. 
 3. Hinta: säästät ISIC:sta ehdottomasti eniten tilaamalla SLL-ISIC -yhdistelmäkortin. Tavallinen, digitaalinen ISIC maksaa 10 € /vuosi, kun yhdistelmäkortin ISIC on voimassa koko opintojesi ajan hintaan 9 € / 3 vuotta. SLL-ISIC -yhdistelmäkortin ISIC:n hinnaksi jää siis vain 3 € /vuosi. 
 4. Digi vs. muovi: tavallinen ISIC-kortti on aina digitaalinen, kun taas SLL:n jäsenkortti, joka sisältää ISIC-kortin, on muovinen ja sisältää mahdollisuuden käyttää myös sekä Frankin että ISIC:n digitaalisia opiskelijakortteja. Kun olet tilannut kortin SLL:lta, näet henkilökohtaisen ISIC-numerosi muovikortistasi. Aktivoi myös digitaalinen ISIC-korttisi ISIC appissa. Kurkkaa rekisteröitymisohjeet tästä.

 

Muovinen SLL-ISIC -opiskelijakorttini on kadonnut, mitä teen?

Voit jatkaa digitaalisen opiskelijakortin ja digitaalisen ISIC-kortin käyttöä normaalisti ennen uuden korttisi saapumista. Voit tilata uuden kortin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Uuden kortin hinta on 5€. Halutessasi voit myös lähettää uuden kuvan.

 

Vastauksia muihin usein kysyttyihin kysymyksiin SLL-ISIC -kortista löydät SLL:n usein kysyttyä -sivulta.

 

Mitä, jos minun täytyy tehdä reklamaatio?

Jos et ole tyytyväinen tuotteeseen, jonka olet ostanut ISIC Finlandin verkkosivuilta, tai sinulla on huomautettavaa mahdollisista epäjohdonmukaisuuksista ostoksesi osalta, ota meihin yhteyttä yhteydenottokaavakkeella. Jos et ole tyytyväinen tarjoamaamme ratkaisuun, voit viedä asian eteenpäin Euroopan komission Verkkovälitteiseen riidanratkaisu -palveluun