Onko sinulla vaikeuksia pysyä motivoituneena opiskelemaan, kun olet vapaalla? Tsekkaa ISIC:n vinkit motivaation ylläpitämiseen silloin, kun koulusta on taukoa.

Kuinka pysyä motivoituneena, kun olet tauolla opinnoista?

Kuinka pysyä motivoituneena, kun sinulla on tauko opinnoista? Olkoon vuodenvaihteen vapaat, kesäloma, jonka aikana olet suunnitellut, että kirjoitat opinnäytetyön tai lyhyt tauko, jonka olet ottanut osa-aikatyöstäsi opiskeluun, on vaikea pysyä motivoituneena ja keskittyä opintoihisi, kun sinulla on vapaata arkipäivän opiskelusta. Varsinkin vuodenvaihteen vapaiden aikana voi olla hyödyllistä, että käytät hiukan aikaa varautuaksesi kevätlukukauteen. Tämä ei tarkoita, että pitäisi opiskella yötä päivää loman aikana; käyt vain nopeasti läpi tammikuun aikataulun ja ilmoittaudut uusille kursseillesi tai tutustu kurssikirjallisuuteen pintapuolisesti, ja olet jo valmiina palaamaan kouluun tauon jälkeen.

Tehdään selväksi - jokainen tarvitsee loman ainakin kerran tai kahdesti vuodessa, ja tässä artikkelissa puhumme ajasta, jonka olet päättänyt osoittaa opintoihisi, koska olet tauolla töistä ja kouluista, mutta sinulla on vaikea pitää lupauksestasi ja tavoitteestasi kiinni. Olemme keränneet tähän artikkeliin muutamia vinkkejä siitä, kuinka pysyä motivoituneena opiskelemaan lomien aikana. Muista kuitenkin, että jos kouluaikataulusi sallii sinun pitää kunnolla vapaata, tee niin. Kunnollinen lepo on avain onnistuneeseen, motivoituneeseen opiskeluun.

1. Tee aikataulu tai lukujärjestys

Opintosuunnitelma antaa sinulle heti selkeän kuvan siitä, milloin on aika opiskella. Ohjelman jakaminen tasaisesti eri päiville helpottaa myös muiden menojen ja suunnitelmien mahduttamista kalenteriin. Opintosuunnitelman myötä on myös helpompaa jättää tilaa lepäämiselle ja vapaa-ajalle. Kun olet asettanut tietyt opiskelupäivät (tai jopa tietyt päivät tietyille aiheille), tiedät myös milloin on aika laittaa kirjat kiinni, laskea kynä kädestä ja sulkea tietokone.

Set up a study plan


2. Opiskele hiukan joka päivä

Kuten edellisessä kohdassa alustimme, on tärkeää, että jaat opiskelun vapaasi aikana tasaisesti monelle päivälle. Paniikkipänttäys päivää tai paria ennen koetta ei saa sinua muistamaan opiskelemaasi materiaalia ja niinpä voit huomata olevasi hiukan pulassa, kun saat tenttipaperin eteesi. Pitäydy laatimassasi suunnitelmassa ja katso myös kurssiohjelmasta, mitä aiheita ja missä järjestyksessä kurssilla käsitellään, jotta opiskelet kurssimateriaalia loogisessa järjestyksessä. Kun opiskelet aihettasi hiukkasen joka päivä, huomaat, että muistat, mitä olet opiskellut paljon paremmin. Kun päivän opiskelut on tehty, voit hypätä pois opiskelumoodista ja suunnata hyvillä mielin vapaalle. 


3. Luo itsellesi hyvä paikka, jossa opiskelet

Määritä itsellesi tietty, mukava paikka, jossa opiskelet ja jossa pystyt keskittymään ja olemaan rennosti, kun työstät kurssimateriaalia. Pidä huoli, että paikka on rauhallinen, hyvin valaistu ja tarpeeksi mukava (hyvä tuoli ja kiva maisema, jota vilkaista välillä motivoivat ja rauhoittavat kummasti) ja vapaa häiriöistä, kuten puhelin, TV ja muut ihmiset.  Kuppi kuumaa saattaa myös pitää sinut virkeänä, jos sattuisikin, että olo käy hetkittäin hieman liian mukavaksi ja silmät alkavat painua kiinni. 

make yourself comfortable for studying


4. Paljon valoa

Täällä Pohjolassa olemme tottuneet lyhyiin päiviin talvella. Se ei tarkoita, etteikö pimeys vaikuttaisi meihin. Pidä huoli, että käyt ulkosalla valoisaan aikaan eritoten niinä päivinä, joina aiot opiskella. Pikku kävely vaikka vain korttelin ympäri tarjoaa jo raitista ilmaa ja kaivattua päivänvaloa. Kun pimeä taas koittaa, päivänvalolamppu saattaa säästää sinut siltä, että uuvahdat sivulle 394 kesken luku-urakan. Myös kesän ihanina pitkinä valoisina päivinä kannattaa pitää pieniä taukoja, jolloin käyt ulkona tuulettamassa pääkoppaa. Päivän aloittava aamukävely on erinomainen tapa herätellä itseäsi ja saada aktiivinen aloitus päivään. 


5. Opiskele ystävien kanssa

Älä istu yksinäsi työvuoresi kanssa. Kerää opiskelukaverit kasaan ja opiskelkaa yhdessä. Päivän opiskelut porukassa ja päälle vaikka yhdessä laitettu illallinen on mukavaa vaihtelua yksin puurtamiseen ja motivoi sinua myös opiskelemaan, kun pääset jakamaan tietoasi ja keskustelemaan ongelmakohdistasi opiskelukavereidesi kanssa, jotka suorittavat samoja kursseja. Olette kaikki samassa veneessä, joten miksi ette työskentelisi yhdessä?

invite friends over for dinner to study together

)