Working Holiday

Working Holiday on timanttinen vaihtoehto, jos olet 18-35 -vuotias ja haluat tehdä reissun aikana myös töitä. Working Holiday -viisumilla seikkailet 12 kuukautta Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja USA:ssa, ja kartutat samalla matkakassaa tekemällä töitä. Working Holiday on mahtava tapa ottaa ensimmäinen askel maailmalle tai pitää taukoa opiskelijaelämästä kotona! Me ISIC:lla haluamme edistää kansainvälistä ja kulttuurista vaihtoa, joten Working Holiday on lähellä sydäntämme; siksi kokosimmekin alle opiskelijan valintaa helpottamaan hieman tietoa Working Holidayn tarjoamista mahtavista mahdollisuuksista! Kukin alle listaamistamme maista on myös erinomainen ISIC-maa: älä vain unohda ISIC-korttiasi kotiin!

Viisumi on niin kutsuttu multiple entry work visa, eli voit vuoden aikana poistua ja tulla takaisin maahan rajattomasti - parasta seikkaillessasi spontaanisti! Muistathan, että ISIC-kortilla saat opiskelijahintaiset lentoliput, joihin kuuluu aina ruumaan menevä matkalaukku. Suunnittele reissusi ja yhdistele yhdensuuntaisilla lennoilla ikimuistoinen Working Holiday!

Perinteisissä Working Holiday -kohteissa Australiassa ja Uudessa-Seelannissa voit varmistaa ensimmäisen työpaikkasi esimerkiksi starttipaketin avulla, mutta löydät pian töitä myös hostellien ilmoitustauluilta, puskaradion, paikallisten sanomalehtien ja tietenkin muiden Working Holidayta tekevien kautta. Tarvitset vain paikallisen verokortin ja pankkitilin palkanmaksua varten ja voilà: olet valmis tienaamaan reissun ohessa!

Australia

Working Holiday -viisumin yläikäraja on Australiassa 30 vuotta. Viisumilla voit työskennellä samalle työnantajalle enintään kuusi kuukautta ja opiskella enintään neljä kuukautta. Australian Working Holiday -viisumin saat helposti KILROYlta. Kysy samalla tarjousta starttipaketista, johon kuuluu muun muassa apua ensimmäisen työpaikan haussa. Huomioithan, että voit jatkaa WH-viisumiasi toiset 12 kuukautta, mikäli työskentelet maatilojen kausitöissä kolmen kuukauden ajan ensimmäisen Aussivuotesi aikana. Woop!

Uusi-Seelanti

Voit hakea suosittua Uuden-Seelannin Working Holiday -viisumia aina 35-vuotiaaksi saakka, ja työskennellä vuoden aikana samalle työnantajalle enintään 3 kuukautta. Voit jatkaa Working Holiday -viisumisi kestoa Uudessa-Seelannissa 3 kuukautta, mikäli olet ensimmäisen vuoden aikana työskennellyt kolme peräkkäistä kuukautta maataloustöissä. Working Holiday -viisumi oikeuttaa sinut myös enintään kahden kuukauden mittaisiin opintojaksoihin. Mikäpä olisikaan parempi paikka hankkia vaikkapa lautailu- tai melontaoppaan paperit!

Saat Uuden-Seelannin Working Holiday -viisumin suoraan maan viranomaisilta.

USA:n Working Holiday - erityisehdot

KILROYn valikoimassa on mahdollisuus lähteä kesätöihin myös USA:han. USA:n viisumiehdot ovat muihin Working Holiday -maihin nähden hieman erilaiset sekä työnhaun että viisumin keston osalta. Lue tarkemmin USA:n kesätöistä KILROYn sivuilta.

 

)