Tee opiskelijaelämästä helpompaa ja kasvata osaamistasi verkkokursseilla. Tsekkaa ISIC:n vinkit sinulle passeleiden verkkokurssien löytämiseen!

Kasvata osaamistasi verkkokursseilla

Oletko sitä tyyppiä, että tarvitset usein opiskelukavereidesi apua Excelin kanssa tai nojaat heidän kykyynsä tehdä uskomattomia visuaaleja Photoshopilla tai Illustratorilla? On mahtavaa, että voit hyödyntää ystäviesi osaamista, mutta joskus on paikallaan myös kasvattaa omaa osaamistaan, erityisesti, jos on jokin taito, jonka oppiminen on kiinnostanut ja innostanut sinua jo pidempään. Verkkokurssit ovat mainio ja suhteellisen vaivaton tapa kerryttää taitoja ja niitä on tarjolla runsaasti ja laidasta laitaan - valinnanvaikeus voi yllättää, kun selaat, mistä kaikesta kursseja onkaan tarjolla! Verkkokurssit saattavat olla sinulle apuna jo opintojesi aikana, ja ehdottomasti lisäävät ammatillista osaamistasi ja tietotaitoasi. 

Olemme koonneet tähän muutamia palveluntarjoajia, jotka tarjoavat verkkokursseja (joista osa on ilmaisia!). Löydä inspiraatiota verkkokursseihin alta!

Microsoft Office

Opiskelijana Microsoft Office on sinulle väistämättä tuttu ja työelämässä Office-osaaminen alkaa olla jo perusedellytys. Oletko opintojesi aikana saanut kursseillasi kaiken irti Officen ohjelmista? Todennäköisesti et. Monet opiskelijat pääsevät käyttämään Officea koulunsa kautta opiskelijalisenssillä ja ohjelmiin tutustuminen huolella kannattaa opintojen aikana, kun voit vielä käyttää ohjelmia ilmaiseksi tai opiskelijahintaan. Jos sinulla on ongelmia Officen kanssa tai sinulla on siitä kysymyksiä, joihin kaipaisit vastausta, katso, olisiko Microsoftin Office 365 Training Centeristä apua. 

Muistathan, että ISIC-kortillasi nautit 10 % opiskelija-alennuksesta Microsoftin tuotteista, mukaan lukien Office-lisenssi.

Kehittäminen ja ohjelmistokielet

Oletko kiinnostunut ohjelmoinnin perusteista tai tiedätkö, että näitä taitoja edellytetään sinulta työelämässä tulevalla alallasi? Jos opintokokonaisuuteesi ei kuulu kehittämisen tai ohjelmoinnin opintoja, saattaa olla hyvä idea kouluttaa itse itseäsi tällä saralla. Tutustu vaikkapa Udemyn kattavaan valikoimaan kehittämisen ja ohjelmointikielien verkkokursseista ja valitse kurssit, jotka menevät parhaiten yksiin opintojesi ja ammatillisten tavoitteidesi kanssa. 

Monilla aloilla myös odotetaan tai toivotaan perusosaamista HTML:stä, joten mikset kertaisi tietojasi hiukan? Katso, mitä ilmaisia HTML-verkkokursseja on tarjolla täällä

Microsoft Imagine 

Microsoft Imaginella pääset kokeilemaan ohjelmia, joita IT-alan ammattilaiset käyttävät päivittäin. Voit esimerkiksi tutustua Microsoft Azureen, joka on hyvä työkalu esimerkiksi isojen datakokonaisuuksien käsittelyyn. ISIC-kortillasi voit aktivoida ilmaisen tilin Microsoft Imagineen täällä.

Valmistaudu työelämään

Verkkokursseissa on harvemmin rajoitteita siinä, mistä käsin niitä voi suorittaa, joten tarjolla on varsin runsaasti kursseja eri palveluntarjoajilta ja oppilaitoksilta ympäri maailman. Itsestäänselvää, mutta kurssitarjonta on lähes rajaton ja niinpä voi olla vaikeaa löytää juuri itselle mielekäs kurssi ja palveluntarjoaja. Katso kurssitarjontaa ainakin seuraavilta palveluntarjoajilta. 

  • Coursera. Courseralta löydät yli 1000 kurssia yhteistyössä maailman huippuyliopistojen, kuten Stanford, Yale ja Princeton, kanssa. Kurssikokonaisuudet vaihtelevat yksittäisistä tehokursseista kokonaisiin tutkintoihin etäopiskeluna. 
  • edX. edX:lta löydät n. 500 verkkokurssia, jotka erikoistuvat etenkin yritystoimintaan ja johtamiseen, yhteistyössä MIT:n, Harvardin ja Berkeleyn ynnä muiden huippuyliopistojen kanssa. 
  • Alison tarjoaa runsaasti erilaisia verkkokursseja markkinoinnista, matematiikasta, valokuvauksesta, kielistä ja Adoben ohjelmistoista, mainitaksemme muutaman aihealueen.

Huomioithan, että valtaosa verkkokursseista näiden palveluntarjoajien kautta suoritetaan englanniksi. 

Kielikurssit

Jos tuntuu, että oma oppilaitoksesi ei tarjoa kursseja kielestä, jonka haluaisit oppia, tai kaipaisit lisä opintoja vaikkapa ammattienglannissa, kielikurssit verkossa ovat oiva apu. ISIC-korttilaisena saat EF:n 90 päivän englannin verkkokurssin ilmaiseksi, nappaat 15 % opiskelija-alennuksen New English Academyn ammattienglannin kursseista ja 35 % opiskelija-alennukse Ethical TEFL:n verkkokursseista, joilla opit opettamaan englantia vieraana kielenä. 

Kurssit järjestön tai tiedekunnan kautta

Kannattaa tarkistaa, tarjoaako opiskelijajärjestösi tai ammattiliittosi ilmaisia tai jäsenille edullisempia verkkokursseja, jotka kasvattavat ammatillista osaamistasi tai ovat avuksi opinnoissa. Myös tiedekunnilla ja oppilaitoksilla saattaa olla yhteyksiä eri kurssitarjoajiin, joiden kurssitarjonta täydentää opiskelijoiden osaamisprofiilia. 

 

)