Kiinnostavatko vapaaehtoistyöt? Nappaa ISIC:n vinkit!

Vapaaehtoistyö ulkomailla

Vapaaehtoistöissä näet kohdemaan aivan erilaisessa valossa ja opit tuntemaan paikallista kulttuuria ihan eri tavalla kuin pelkkänä turistina. Panoksellasi autat paikallisille tärkeissä projekteissa ja olet mukana jokapäiväisessä elämässä työsi ja projektin yhteisön kautta. Vapaaehtoistyössä tapaat myös varmasti muita samanhenkisiä ihmisiä, jotka haluavat omalla työllään olla mukana auttamassa luonnon- tai eläintensuojelussa tai sosiaalisissa projekteissa.

Ollessasi maailmalla vapaaehtoistyöntekijänä, asiat kotona saavat uutta perspektiiviä ja ymmärrät, ettei pikkuasioista murehtiminen kannata pitkällä tähtäimellä. Opit myös elämään hieman vähemmällä tavaralla ja huomaat hyvin pian, mitä asioita oikeasti tarvitset ja mistä puolestaan voisit kotonakin ehkä luopua. Vapaaehtoistyössä kehität taitojasi ja opit uusia asioita myös hyvin nopeasti, kun kotimaan turvallinen oppimisympäristö ja ehkä letkeämpi aikataulu eivät tue sinua, vaan joudut haastamaan itsesi ja omat taitosi yllättävissäkin tilanteissa.  Kun perhe, ystävät ja muut vaikuttimet ovat kaukana, sinulla on aikaa miettiä, mikä todella on sinulle oman tulevaisuutesi kannalta tärkeää ja mielekästä.

Vapaaehtoistyö on täydellisen kansainvälinen kokemus niin kulttuurin kuin ihmisten kohtaamisen muodossa! Suomesta on mahdollista lähteä usean eri toimijan kautta miltei joka mantereelle vapaaehtoistöihin. Jos yhtään tuntuu siltä, että vapaaehtoistyöt saattaisivat olla "se juttu" sinulle, katsasta Suomen vapaaehtoistyömahdollisuudet ja ala suunnitella maailmalle lähtöä!

Vapaaehtoistöihin ulkomaille vievät organisaatiot Suomessa:

 

AIESEC: AIESEC tarjoaa minimissään 6 viikon mittaisia vapaaehtoistyöprojekteja kaikille 18-30 -vuotiaille; heidän kattava verkostonsa ulottuu 127 maahan!

Allianssin Nuorisovaihto: Allianssin Nuorsivaihto koordinoi vapaaehtoistyötä Eurooppaan (EVS) 6-12 kuukauden ajaksi ja Euroopan ulkopuolelle (MTV) 1-6 kuukauden ajaksi. Lisäksi tarjolla on 2-4 viikon mittaisia vapaaehtoisleirejä. Vapaaehtoisleireille voi lähteä jo 16-vuotiaana, mutta muut ohjelmat on tarkoitettu 18-30 -vuotiaille.  

CISV: CISV:n kautta voit osallistua International People's Project -ohjelmaan (yli 19-vuotiaille), jossa vapaaehtoiset eri maista työskentelevät 14-23 päivän mittaisissa yhteisöprojekteissa. 

EVS  - Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu: EVS:n tarjoamiin vapaaehtoistyömahdollisuuksiin pääset parhaiten tutustumaan Euroopan nuorisoportaalin kautta. Hakukoneen avulla voit katsella vaihtoehtoja eri maista ja vaikkapa ohjelman hakuajan umpeutumisen mukaan!

KILROY: KILROY:n kautta pääset vapaaehtoistöihin ulkomaille monien erilaisten projektien pariin. Lähde avustamaan vaikka Costa Ricaan kilpikonnien suojelussa tai korallien suojeluprojektiin Seychelleille! Varaa aika tapaamiseen matkaneuvojan kanssa ja kysy lisää vapaaehtoistyömahdollisuuksista!

KVT: Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry järjestää kansainvälisen vapaaehtoistyön lisäksi kansainvälishenkisiä vapaaehtoisprojekteja Suomessa. Ohjelmat on tarkoitettu yli 18- tai yli 20-vuotiaille.

Maailmanvaihto: Maailmanvaihdon kautta pääset vapaaehtoistöihin lukuisiin paikkoihin Euroopan ulkopuolellakin. Osallistujien tulee olla vähintään 18-vuotiaita. Euroopassa yläikäraja osallistujille on 30 vuotta, mutta Euroopan ulkopuolelle voi lähteä kolmenkympin jälkeekin!

YK:n vapaaehtoisohjelma yli 25-vuotiaille: Suomesta on mahdollista lähteä myös YK:n operoimiin vapaaehtoistehtäviin. Osallistujan tulee olla yli 25-vuotias ja omata vähintään kaksi vuotta työkokemusta vapaaehtoistyökohdetta vastaavalta alalta.

 

Vapaaehtoistyö ulkomailla

Lähteet:

Hostelworld - Why Volunteer Abroad? 12 Reasons it Will Change Your Outlook on Life

 

)