Muuttamassa uuteen opiskelija-asuntoon? Tsekkaa 5 x vinkkiä opiskelijabudjetilla sisustamiseen!

Sisusta opiskelijabudjetilla

Muutitko uuteen opiskelijakämppään? Opiskelijaboksin viihtyisäksi tekeminen saattaa maksaa aika tavalla, mutta on tärkeää että koti tuntuu kodilta, jossa on mukava viettää aikaa. Nappaa vinkit kuinka saat asunnostasi kotoisan pienemmällä budjetilla!

1. Osta käytettyä

Kirpparit ovat aarreaittoja! Kun jaksaa kierrellä, voit tehdä huikeita löytöjä puoli-ilmaiseksi. Tsekkaa kotikaupunkisi kirppisvalikoima täältä! Kirpparilla kannattaa kierrellä avoimin mielin, sillä mistä tahansa huonekalusta saa lähes uudenveroisen tuunaamalla itse. Esimerkiksi kaikenlaiset lipastot, pöydät ja tuolit ovat loistavia hankintoja käytettynä. Kirpputoreilta löytyy usein myös persoonallista sisustustavaraa edullisesti, joilla kodista saa tehtyä omannäköisen. 

2. Kierrätysryhmät

Facebook on täynnä erilaisia paikallisia kierrätysryhmiä, näistä voi useinkin bongata tavaraa myös ilmaiseksi! Kierrätysryhmiä löytyy niin suurista kaupungeista kuin pienemmiltä paikkakunniltakin. Pidä siis silmäsi auki sopivien lahjoitusten varalta. Jos olet kiinnostunut jostain tietystä brändistä, kannattaa tarkistaa löytyykö merkille oma kierrätysryhmä, esimerkiksi Arabialla ja Marimekolla on omat ryhmänsä. 

 Sisusta opiskelijabudjetilla

3. DIY

Internet on täynnä inspiraatiota, YouTubesta, TikTokista ja Pinterestistä löydät kasapäin ideoita. Käsistään kätevä nikkaroi pöydän tai sängynpäädyn itse. Voit helposti maalata tai kunnostaa käytettynä löytämäsi huonekalut ja tehdä niistä omaan kotiisi sopivia. Vähän maalia, uudet vetimet tai kunnollinen puhdistus voi muuttaa ilmeen täysin. Sohvan tai nojatuolin voit verhoilla tai päällystää uudenveroiseksi, 

4. Tekstiilit, kasvit & taulut 

Kun suuremmat huonekalut ovat kasassa, on helppoa tehdä kodista entistäkin viihtyisämpi tekstiileillä. Verhot, lakanat, tyynyt ja matto muuttavat koko asunnon ilmeen eivätkä välttämättä maksa maltaita. Valitse muutama edullinen viherkasvi tuomaan eloa ja väriä (kasveja saatat saada myös ilmaiseksi erilaisista Facebook ryhmistä). Edullisia taulujulisteita on tarjolla kaikenlaiseen makuun ja ne sopivatkin mainiosti opiskelijaboksin piristykseksi. Jos asuntosi tai huoneesi on pieni, voi olla hyvä idea hommata suurempi peili, tuntuu kuin saisit ekstraneliöitä!

Voit myös toteuttaa luovuuttasi ja keksiä uusia käyttötarkoituksia jo omistamillesi tavaroille. Viinipullot käyvät kynttilänjaloista ja koria voi hyödyntää kukkaruukkuna. Ideoita on monia!

 

Sisusta opiskelijabudjetilla

5. Opiskelija-alennukset

Pidä silmällä opiskelija-alennuksia tehdessäsi isompia investointeja. Black Friday on huippu ajankohta tarpeellisten löytöjen tekemiseen halvemmalla ja esimerkiksi tammikuussa huonekaluliikkeet usein tekevät varaston tyhjennystä, jolloin tuotteita on tarjolla alennuksin. Muista myös ISIC-korttisi josta saattaa olla hyötyä huonekaluostoksilla! ISIC-kortilla nappaat opiskelija-alen mm. Belianin valikoimista. 

 

)