Opiskelijakämppä edustavaksi pikkurahalla!

Sisusta opiskelijabudjetilla

Kun muutat opiskelijakämppään, sisustus usein koostuu kotoa tuoduista vanhoista huonekaluista, matoista ja verhoista. Lisäksi budjetti saattaa olla tiukalla, eivätkä opiskelijaluukun maalarinvalkoiset seinät välttämättä ole järin kotoisia... Tsekkaa tästä vinkit, miten teet luukustasi omasi näköisen edullisesti!

Käytä jo omistamiasi tavaroita uudella tavalla

Ole luova ja kehitä tavaroillesi uusi elämä! Päällystä vanhat kenkälaatikot kivalla paperilla, ja niistä tulee erinomaisia säilytyslaatikoita, joita kehtaa myös pitää esillä. Tyhjästä viinipullosta saat tunnelmallisen kynttilänjalan tai erikoisen korutelineen. Kuluneista kumisaappaista tulee veikeät kukkaruukut, samoin kuin vaikka ylimääräisistä tee- ja kahvikupeista! Tällä tavoin saat kotiisi hauskoja yksityiskohtia, jotka piristävät sisustusta.

Jos olet asunut luukussasi jo pidempään, ihan vain huonekalujen paikkaa vaihtamalla saat aikaan aivan uuden ilmeen. Myös esimerkiksi lakanoilla, verhoilla, päiväpeitteillä ja tyynyillä on vaikutusta sisustukseen: vaihda tekstiilejä säännöllisesti ja pidät kämppäsi värimaailman muutoksessa!

Sisusta opiskelijabudjetilla

Facebook

Tiedetään, Facebookin kirppareilla ja vaihtoryhmissä voi olla välillä hieman... tuskaista koettaa asioida ja löytää etsimäänsä. Silti kannattaa esimerkiksi omalta lähipiiriltä kysäistä, sattuisiko keneltäkään löytymään sohvaa/kaappia/sängynrunkoa/kukkaruukku tai mitä muuta sisustukseesi juuri nyt kaipaatkaan. Jos lähipiirin seulonta ei tuota tulosta, hakua kannattaa laajentaa oman kotialueen Facebook-ryhmiin.

Kirpparit ja kierrätyskeskukset

Kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista saat lisäpuhtia sisustukseesi halvalla tai jopa ilmaiseksi. Molemmista löytyy kaikenlaista tavaraa kodinkoneista ja huonekaluista CD-levyihin ja pöytälamppuihin. Kirppiksillä ja kierrätyskeskuksissa saattaa tehdä todellisia löytöjä, mutta muista kuitenkin olla tarkkana esimerkiksi huonekalujen kanssa. Et voi tietää, millaisesta kodista ne tulevat, ja ikävää olisi, jos toisit omaan kämppääsi uuden huonekalun mukana tupajumeja. Vaatteet voi pestä, eikä valaisimissa yleensä mikään laji asusta, mutta puussa asuvista önniäisistä voi olla vaikea päästä eroon. Kierrätyskeskukset ympäri Suomea paikannat täältä.

Sisusta opiskelijabudjetilla

Tee se itse

Jos mieluista huonekalua ei löydy mistään, itsekin voi tehdä! Eurolavoista saa värkättyä vaikka vuoteen ja sohvapöydän värkkäät nopeasti liimapuulevystä ja kalustejaloista. Itse tekeminen on hauskaa, mutta ei aina halvin vaihtoehto. Kannattaa laskea, tuleeko halvemmaksi hankkia tarvikkeet ja työvälineet väkertelyyn vai vain ottaa bussi lähimpään huonekaluliikkeeseen...

Astu aarreaittaan: porukoiden tai isovanhempien varastot

Jos retro miellyttää silmää, kannattaa kysyä huonekaluja omilta porukoilta tai isovanhemmilta. Vanhat puukaapit ja -huonekalut ovat usein kestäviä ja kauniitakin, ja lisäksi saatat saada ne kuljetuspalkalla omaa kämppääsi ilahduttamaan! Voi olla, että perhepiirissä hankkiudutaan mielellään eroon ylimääräisistä huonekaluista, jotka muutoin olisivat menossa kaatopaikalle.

Viherkasvit

Kuulostaa ehkä hassulta, mutta kukilla ja kasveilla saat oikeasti ihmeitä aikaan! Bambut, kaktukset ynnä muut kodin vihreät eivät kustanna paljoa ja kestävätkin paljon pidempään kuin leikkokukat. Kasveista tulee hyvä mieli ja raikastavatpa ne huoneilmaakin: win-win!

Sisusta opiskelijabudjetilla

Maalaaminen ja valokuvat

Maalaminen on toki työlästä, mutta on isompien remonttiprojektien kesken helpoin ja halvin vaihtoehto saada suurta muutosta aikaan. Jos vuokranantajasi sallii, iske seinille vähän väriä! Toinen tapa saada ilmettä huoneeseen tai asuntoon on hyödyntää valokuvia ja/tai julisteita. Kokoa valokuvat kehyksiin ja kivaksi kollaasiksi seinälle: yhdessä kuvista tulee näyttävä sisustuselementti!

Sisusta opiskelijabudjetilla

 

Lähteet:

ISIC Norway

Deko: Sisusta minibudjetilla

Lily: Vuokrakämppä kivaksi - 7 edullista keinoa

 

 

 

)