Opiskelijabudjetti hallintaan näillä sovelluksilla!

Opiskelijan parhaat sovellukset säästämiseen

Opiskelijabudjetilla eläminen voi olla haasteellista, mutta onneksi on olemassa useita sovelluksia, joilla teet budjetoinnista huomattavasti helpompaa! Kokosimme listan hyödyllisiä sovelluksia opiskelijalle, joilla pidät helposti kirjaa rahankäytöstäsi, nappaat hyödyllisiä erikoistarjouksia, sekä säästät reissussa! Tsekkaa apit ja lataa uudet suosikkisi! 

Budjetointi 

Spiir

Spiirin avulla visualisoit kokonaiskuvan ja saat nopean katsauksen rahankäytöstäsi. Yhdistämällä pankkitilisi Spiiriin, saat rutkasti oivalluksia sovelluksen kautta siitä, mihin rahasi oikeasti kuluvat. Jos tavoitteenasi on säästää, Spiir auttaa sinua myös siinä! Sovellus luo haasteita, jotka helpottavat säästöprojektissa sekä muokkaavat kulutustottumuksiasi. Spiir sovelluksen käyttäjät nauttivat myös tarjouksista useissa palveluissa, joita ei ole saatavilla muilla alustoilla; yksi tapa venyttää opiskelijabudjettiasi hieman pidemmälle!

YNAB - YouNeedABudget

YNAB:n avulla saat rahankäyttösi raiteilleen. Sovellus perustuu neljään sääntöön, joiden keskeinen idea on miettiä tapoja, joilla saat rahasi riittämään, ennen kuin palkkapäiväsi koittaa. YNAB:n avulla priorisoit jokaista ansaitsemaasi euroa ja määrität konkreettisesti ‘työn’ jokaiselle pankkitilisi eurolle, tarkoituksena merkata ylös kaikki käytettävissä oleva raha ja luoda sitä kautta joustavuutta eri käyttökategorioiden välillä. Näinollen vältät tilanteet, jolloin rahasi ovat lopussa ennen kuin tuloja tulee mistään lisää. Sovellus tarjoaa 34 päivän ilmaisen kokeilun, sekä opiskelijoille ilmaisen käyttöjakson kokonaiseksi vuodeksi!

DailyCost

DailyCostista saat nopeasti visualisoidun kuvan rahankäytöstäsi. Sovellus mahdollistaa myös datan viennin CSV-muotoon, sekä tallennustilan datalle. DailyCost myös muuntaa automaattisesti kulutuksesi useammalle valuutalle, joten myös reissussa kulutuksen seuraaminen on helppoa, ilman että sinun täytyy laskea valuuttakursseja tai käyttää muita sovelluksia tähän tarkoitukseen!

 

Ruoka

ResQ & Too good to go

Nälkä kurnii, mutta kokkailu ei innosta? Kokeile ResQ -sovellusta, jolla bongaat huippudiilejä paikallisista ravintoloista sekä ruokakaupoista lähelläsi! Ravintolat ja ruokakaupat listaavat sovellukseen safkat, jotka ovat vaarassa päätyä roskiin, mutta ovat edelleen täysin syömäkelpoisia. Tästä johtuen, ruokien hinnat ovatkin huomattavan edullisia, joka sopii täydellisesti opiskelijan kukkarolle. Sovelluksesta löytyy karttatoiminto, jonka avulla on helppoa löytää mukana olevat paikalliset ravintolat ja ruokakaupat, joita voit auttaa vähentämään ruokahävikkiä ja säästää samalla rahaa! ResQ -sovellus on tällä hetkellä saatavilla Suomessa, Ruotsissa, sekä Saksassa (ainoastaan Berliinissä). Too good to go -sovellus, joka toimii samalla periaatteella, on käytössä Saksassa, Ranskassa, Englannissa, Tanskassa, Hollannissa, Puolassa, Espanjassa, Italiassa, Belgiassa, Sveitsissä, Norjassa, sekä Itävallassa. 

 

Ruokakauppojen omat sovellukset

Ruokakauppojen omat sovellukset eivät välttämättä takaa suoria alennuksia, mutta ovat loistava tapa bongata erikoistarjouksia lähimarketeissasi. Kauppojen omilla kanta-asiakaskorteilla nappaat myös vaihtuvia tarjouksia kauppareissuillasi. Jotkut ketjut tarjoavat konkreettisesti rahaa takaisin ostoksistasi, sekä edullisempia pankki/luottokorttipaketteja kanta-asiakaskorttisi lisäksi.

 

Matkailu 

HotelTonight

HotelTonight on kätevä sovellus reissussa, kun tarvitset edullista majoitusta lyhyellä varoitusajalla ja haluat säästää hotellikustannuksissa. Jos et stressaa liikoja missä vietät seuraavan yösi reissussa, HotelTonight voi auttaa säästämään melkoisia summia majoituksestasi. Muista kuitenkin, että viime hetkellä hotellin löytäminen voi olla hankalaa, varsinkin turistisesongin aikaan tai kohteessa olevan suuremman tapahtuman takia, jolloin hotellit saattavat olla jo valmiiksi täyteen varattuja. 

Hopper

Hopperin avulla selvität etukäteen edullisimmat lentopäivät, sekä saat ilmoituksen, kun haluamallesi lennoille on halvempi hinta. Selkeä ja helppokäyttöinen Hopper tekee lentolippujen seurannasta helppoa, sovelluksen avulla voit säästää melkoisen pennin, varsinkin jos olet joustava matkustuspäivien suhteen. 

Splitwise

Reissussa ystävien tai perheenjäsenten kanssa? Splitwisen avulla varmistat, että kukaan matkaseurueesta ei joudu maksamaan ylimääräisiä yhteisiä kuluja. Listatkaa käyttämänne eurot Splitwiseen ja näette heti kuka on velkaa kenellekin - matkakuluista kiistelyn voi unohtaa! 

Lisää hyödyllisiä sovelluksia reissuun löydät täältä!

 

ISIC App

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, lataa ISIC App ja saat käyttöösi kaikki lähistöltä löytyvät opiskelija-alennukset sekä opiskelijaedut ympäri maailman! Kun aktivoit ISIC-korttisi sovelluksessa, taskussasi on pääsylippu etuihin ja alennuksiin, missä ikinä oletkin. ISIC on maailman ainoa opiskelijakortti, jonka useat lentoyhtiöt hyväksyvät opiskelijahintaisten lentolippujen ostoon. ISIC:illä saat alennusta myös busseissa, junissa ja julkisen liikenteen välineissä monissa maissa.  

 

Lähteet: 

The 7 Best Budget Apps for 2021 - NerdWallet

Meet Spiir. Your money's best friend. - Spiir

Top 5 budjettisovellukset – Onnistu säästämisessä - Raha.fi

Budget Travel | 6 Essential Apps for Budget Travelers

 

)