Miksi Eurooppa on paras kohde opiskelijalle? Tsekkaa ISIC:n vinkit onnistuneeseen opiskelijareissuun Euroopassa!

Opiskelijan Eurooppa - Miksi Eurooppa on paras kohde opiskelijalle?

Jokin Euroopan maa on usein monelle ensimmäisen opiskelijareissun kohde. Ahkerammin palloa tallanneelle matkaajallekin löytyy läjäpäin syitä, miksi Euroopan kohteita ei kannata matkasuunnitelmissa sivuuttaa: lyhyt matka lomalle, vilkkaita suurkaupunkeja, uskomatonta historiaa ja kuvankauniita luonnonmaisemia... Ainoa, mikä Euroopassa voi yllättää, on runsaudenpula!

Monta kohdetta lyhyillä välimatkoilla

Suomesta käsin on ehkä hankala ajatella matkustavansa useampaan maahan saman päivän aikana, mutta Euroopassa naapurit ovat todella lähellä. Euroopan reissulla on mahdollista nähdä ja kokea paljon lyhyessäkin ajassa ja lisäksi maanosa on väärällään "must"-kohteita ja kulttimaineessa olevia opiskelijakaupunkeja, kuten Berliini, Lontoo, Pariisi ja Amsterdam. Kattavan junaverkon ansiosta mikään ei estä sinua käymästä vaikka kaikissa kolmessa viikon sisään (vaikka kiire saattaakin tulla!).

Opiskelijan Eurooppa

Euroopassa on paljon mahtavia kohteita lyhyiden välimatkojen päässä toisistaan.

Huikeita opiskelijakaupunkeja

Euroopassa on läjäpäin kuvankauniita, historiallisia yliopistokaupunkeja. Monet opiskelijakaupungit tyhjenevät kesäksi, joten majoitus on halpaa, mutta kaupungin nähtävyydet ruuhkista tyhjät! Kokeile esimerkiksi Maastrichtin, Salamancan tai Nottinghamin viehätystä kesälomalla. Pienemmissä kaupungeissa välttyy usein tehokkaammin myös turistivirroilta ja saa rauhassa tutustella paikalliseen elämänmenoon.

Liikkuminen: parasta. Junat, bussit kaikki kulkee!

Interrail-lipulla saa lähes kaiken, mitä reppureissaaja voi toivoa. Myös bussilla "reilaaminen" on Euroopassa edullista esimerkiksi FlixBusilla, jonka kyydeistä nautit myös ISIC-opiskelija-alennuksesta. Koska Keski-Euroopassa maiden välillä liikkuminen on vaivatonta, nopeaa ja halpaa, Suomesta lähtiessä voi miettiä, voisiko osan reissusta taittaa meno- tai paluumatkalla maitse esimerkiksi yöjunalla Tukholmasta Berliiniin; kun perillä pääsee liikkumaan joka tapauksessa näppärästi, ei haittaa, vaikka meno- tai paluumatkaan kuluisi hieman enemmän aikaa. Toki Suomesta voit lentää sinne, minne halvimmalla lennon saat (sama toimii myös takaisin tullessa! Valitse siis paluulentosi lähtöpaikaksi se kaupunki, josta lähtee edullinen lento takaisin Suomeen) ja jatkaa sieltä käsin oikeastaan minne tahansa Euroopassa. Tsekkaa opiskelijahintaiset lennot Eurooppaan; yhdensuuntaiset lennot ovat usein edullisia ja opiskelijalentolippuun kuuluu AINA ruumaan menevä matkalaukku!

Opiskelijan Eurooppa

Junalla matkustaminen on Euroopassa helppoa ja tehokasta, ja hellii matkustajaa usein huikeilla maisemilla!

Halpoja kohteita

Vaikka suosikkikohteita on yllinkyllin, kesällä niissä riittää kaikissa vilskettä. Budjettitietoinen opiskelija suuntaakin kesällä vähän vähemmän kansoitetuille alueille ja edullisemman hintatason maihin. Tämän hetken mahtavimpia kohteita opiskelijabudjetilla reissaaville Euroopassa ovat esimerkiksi Portugali, Kreikka ja Balkanin maat.

Parhaat opiskelija-alennukset

Eurooppa on ISIC-alennusten tiheimmin kansoittama maanosa, ja opiskelija-alennuksia löytyy jokaista lajia: liikenteestä, majoituksesta, sapuskasta, museoista, teatterista, vaatteista... You name it! Kun suuntaat Eurooppaan, älä jätä ISIC-korttiasi kotiin!

Runsaasti muita matkaavia opiskelijoita

Kun opiskelijat korkeakouluissa ympäri Eurooppaa jättävät kampukset kesäksi taakseen, moni heistä suuntaa kesälomalle muualle mantereellamme. Missä päin Eurooppaa reissaatkin, tapaat varmasti muita reppuselkäisiä opiskelijoita nauttimassa vanhan mantereen uskomattoman monipuolisesta tarjonnasta. Olitpa sitten kesäkurssilla, surffileirillä tai hostellin baarin happy hourilla, silmät ja korvat kannattaa pitää auki uusien ystävyyksien varalta! Mitä enemmän kavereita maailmalla, sitä suurempi houkutus lähteä taas uudestaan reissun päälle.

 

 

Lähteet:

WeTravel: Student Travel in Europe - Top 11 Destinations For a Student Trip

Student Universe: Travel By Train in Europe

Uniplaces Blog: The 8 best student cities in Europe to visit in the summer

 

 

 

Opiskelijalennot Opiskelijalennot
Opiskelija-alennus FlixBusilta Opiskelija-alennus FlixBusilta
Opiskelija-alennus Hostelling Internationalilta Opiskelija-alennus Hostelling Internationalilta
Opiskelija-alennukset Lontoossa Opiskelija-alennukset Lontoossa Opiskelija-alennukset Barcelonassa Opiskelija-alennukset Barcelonassa
Opiskelija-alennukset Amsterdamissa Opiskelija-alennukset Amsterdamissa
)