Hanki lisätäytettä CV:hesi ja kehitä työelämätaitojasi näillä vinkeillä!

Miten rakentaa CV opiskeluaikana?

Kaipaako CV:si täytettä ja kohennusta? Vahva CV ei ainoastaan auta sinua saamaan unelmiesi työpaikkaa tulevaisuudessa, vaan on avainasemassa myös jatko-opintoja tai työharjoittelua hakiessa. Miten rakentaa vahva ja kiinnostava CV opiskeluaikana? Listasimme alle muutamia vaihtoehtoja kartuttaa kokemusta CV:hen. Lukaise läpi vinkkimme CV täyttämiseksi ja rakenna itsellesi vahva CV! 

Vapaaehtoistyö 

Vapaaehtoistyö on oiva lisä työhistoriaasi monessakin mielessä. Vapaaehtoistyön tekeminen kertoo paitsi kiinnostuksen kohteistasi, myös intohimostasi ja halukkuudestasi käyttää aikaasi merkityksellisesti ja itsesi kehittämiseen. Työkokemuksen ohella tuleva työnantajasi näkee vapaaehtoistyökokemuksestasi myös kykysi ja halukkuutesi sitoutua itsellesi tärkeisiin projekteihin. Saatat itse myös hoksata vapaaehtoistyötä tehdessäsi mikä sinua motivoi, ja siten saada ideoita siitä, mitä ehkä haluaisit tehdä työksesi tulevaisuudessa. Vapaaehtoistyöprojekteja löytyy laidasta laitaan; lue läpi artikkelimme vapaaehtoistöistä ulkomailla ja löydä itsellesi mielekkäin vapaaehtoistyö!

Kielikurssit ja -koulut

Kielikurssi kotona tai ulkomailla on myös mainio tapa kartuttaa omaa osaamista ja saada lisätäytettä CV:hen. Tämä pätee erityisesti, jos ole kiinnostunut kielten opiskelusta mahdollisena omana alanasi tai haluat tulevaisuudessa työskennellä kansainvälisessä ympäristössä. Kielikursseja on tarjolla yhden viikon intensiivikursseista puolen tai kokonaisen lukuvuoden kestäviin ohjelmiin, ja kaikenlainen kielellinen osaaminen on varmasti hyödyksi, kun rakennat CV:täsi. Oma kielitaitosi kohenee kielikurssilla, mutta kuten vapaaehtoistöidenkin suhteen, kielikurssit myös osoittavat kykysi sijoittaa aikaa itsesi kehittämiseen, ja kertovat myös kiinnostuksesi kohteista tulevalle työnantajallesi. 

Kursseja on valittavina pilvin pimein, mutta jos valitessa menee sormi suuhun, hyödynnä ISIC-korttiasi! ISIC-korttilaisena saat ilmaisen 90 päivän englannin verkkokurssin EF:ltä, 35% opiskelija-alennuksen Ethical TEFL:n englannin kursseista ja ilmaisen IELTS-harjoituskokeen.

Osa-aikatyö opintojen ohessa

Ehkäpä itsestään selvää, mutta osa-aikatyö opintojen ohessa on erinomainen tapa rakentaa CV:tä, kun olet vielä koulunpenkillä. Jos opiskelet alaa, jolta olet onnistunut jo saamaan työpaikan, olet taatusti kokemuksessa edellä hakijoita, jotka valmistuvat ilman samaa kokemusta. Oman alan töiden saaminen osa-aikaisena tai täysipäiväisenä ennen valmistumista on kuitenkin usein hankalaa, mutta usein lähes mikä tahansa työkokemus on avuksi ensimmäistä oman alan työpaikkaa hakiessa. Osa-aikatyössä paitsi perehdyt jo työelämään, pidät myös opiskelijabudjettisi kasassa. Osa-aikatyö myös osoittaa kykysi sitoutua työntekoon ja työelämään. 

Matkustaminen

Kyllä, reissaaminenkin kasvattaa kokemuspohjaasi. Matkustaminen yleisesti on hyvä kokemus, jonka aikana itsenäistyt ja tapaat ja opit kunnioittamaan muita kulttuureja ja elämäntapoja. Merkityksellinen matkailu, kuten vaikkapa vapaaehtoistyössä vietetty aika tai Working Holiday, on oivallinen lisä CV:hesi. Jos olet reissannut, panostanut omaan hyvinvointiisi ja tutustunut maailmaan, jossa elämme, tuleva työnantajasi tuskin ajattelee, että olet heittänyt aikasi hukkaan. Matkustaminen vaatii suunnittelua, budjetissa pysymistä sekä omien kykyjesi ja rajoitteidesi testaamista ja hyväksymistä, ja nämä ovat kaikki työelämässä varsin olennaisia taitoja. 

Jos olet jo suunnittelemassa reissuun lähtöä, katso, olisiko opiskelija- tai nuorisolentolipusta sinulle hyötyä! 

Online-kurssit ja työelämätaitojen opiskelu

Jos tuntuu, että CV:si on jo täyttynyt yllämainituista kokemuksista, mutta kaipaisit silti vielä hiukan lisäosaamista palettiisi, tsekkaa, mitä taitoja voisit opiskella itseksesi vaikkapa verkkokursseilla. Verkkokurssitarjonta on runsas ja palveluntarjoajia löytyy joka lähtöön, oli kiinnostuksesi kohde sitten koodaaminen, markkinointi, data-analytiikka, luova kirjoittaminen tai sosiaalipsykologia. Joidenkin palveluntarjoajien kautta on mahdollista myös suorittaa erilaisia sertifikaatteja, diplomeja ja jopa kokonaisia tutkintoja verkko-opiskeluna. Tsekkaa vaikkapa seuraavat palveluntarjoajat:

ja etsi kurssit, jotka kiinnostavat sinua ja nostavat ammatillisen osaamisesi tasolle, jolla seuraava unelmien työpaikka varmasti osuu kohdalle! 

)