Tanska on yksi onnellisimpia maita tutkimusten mukaan. Entäs opiskelijaelämä siellä, onko myös se onnellisempaa?

Opiskelijaelämä Tanskassa

Tanska löytyy perinteisesti onnellisuustilastojen kärkipäästä ja viime aikoina maa on tullut erityisen tunnetuksi hyggeilystä ja onnellisuusprosentti nousee! Varmaankin myös opiskelu Tanskassa on hyggeligt?

Study in Denmark tarjoaa kattavasti tietoa sekä opiskelusta että asumisesta Tanskassa. Artikkeli Tanskaan hakemisesta löytyy täältä ja suomeksi kirjoitettua tietoa on täällä.

Kattavasti suomenkielestä tietoa Tanskasta, siellä asumisesta ja opiskelemaan hakemiseta löytyy täältä. Life in Denmark on ulkomaalaisille Tanskaan muuttaville tarkoitettu englanninkielinen sivusto, jolta löytyy käytännön tietoa ja vinkkejä.

Tieto opintotuesta voi olla hyvä tarkistaa etukäteen, samoin Kelan yleiset säännöt ja linjaukset.

Miten saada arki rullaamaan?

Tanskan kieli kuulostaa aluksi hankalalta.. Vaikka ruotsia osaisi hyvinkin, voi tanskalaisten puhe olla yhtä siansaksaa. Onneksi voit opiskella tanskaa ilmaiseksi esimerkiksi verkkokurssina tai intensiivikurssina.

Tietoa opiskelijoiden asuntoloista ja asumisratkaisuista löytyy täältä. Kannattaa liittyä Facebookissa erilaisiin ryhmiin, kuten ajankohtaisiin Erasmus-ryhmiin tai tähän Suomalaiset Kööpenhaminassa-ryhmään. Aluksi voit kokeilla asumista myös hostellissa tai Airbnbn kautta paikallisten luona! Tämä on hauska tapa tutustua kaupunkiin ja tehdä päätös tulevasta asuinalueesta rauhassa.

Muiden kokemuksia Tanskasta

Tanskassa törmäät varmasti muihin suomalaisiin. Kannattaa myös tutustua sinua aikasemmin Tanskassa asuneiden nuorten ja opiskelijoiden kokemuksiin esimerkiksi täällä tai kansainvälisiä kokemuksia opiskelijoiden blogeista täällä.

)