Tanska on yksi onnellisimpia maita tutkimusten mukaan. Entäs opiskelijaelämä siellä, onko myös se onnellisempaa?

Opiskelijaelämä Tanskassa

Tanska löytyy perinteisesti onnellisuustilastojen kärkipäästä ja viime aikoina maa on tullut erityisen tunnetuksi hyggeilystä ja onnellisuusprosentti nousee! Varmaankin myös opiskelu Tanskassa on hyggeligt?

Hakeminen

Study in Denmark tarjoaa kattavasti tietoa sekä opiskelusta että asumisesta Tanskassa. Hakeminen tanskalaisiin korkeakouluihin tapahtuu pääsääntöisesti kevättalvella ja hakuaika päättyy 15.3. vuosittain. Joihinkin ohjelmiin voi hakea myös syksyn haussa, jolloin hakuaika päättyy 1.9. Opiskelupaikkaa haetaan Optagelse -sivun kautta, ja Study in Denmarkin ohjeet korkeakouluhakua varten kannattaa kahlata kunnolla läpi, ennen kuin lähdet hakuportaaliin hakemusta rustaamaan. Suomeksikin tietoa hakuprosessista löytyy: Pohjola-Nordenin sivulta voit lukea yleisemmin Tanskan korkeakouluhausta.

Asuminen ja arki Tanskassa

Tanskassa ns. kampusasuminen ei ole järin yleistä, vaan asuntoa haetaan useimmiten yksityisiltä markkinoilta. Myös opiskelija-asuntoloita löytyy jonkin verran, mutta viisainta on katsoa vinkit asunnon löytämiseen oman oppilaitoksen sivuilta ja aloittaa asunnon etsiminen todella hyvissä ajoin. Erityisesti Kööpenhaminasta asunnon löytäminen on melko tuskaista, koska tarjonta on pieni kysyntään verrattuna. Asunnon hakemista helpottaa, jos löydät pari muuta opiskelijaa isompaa asuntoa jakamaan. Ungdomsboliger-sivuston kautta voit myös etsiä opiskelija-asuntoja ja selata erilaisia asumisvaihtoehtoja. Kannattaa liittyä Facebookissa erilaisiin ryhmiin, kuten ajankohtaisiin Erasmus-ryhmiin tai tähän Suomalaiset Kööpenhaminassa-ryhmään. Aluksi voit kokeilla asumista myös hostellissa tai Airbnbn kautta paikallisten luona! Tämä on hauska tapa tutustua kaupunkiin ja tehdä päätös tulevasta asuinalueesta rauhassa.

Life in Denmark on ulkomaalaisille Tanskaan muuttaville tarkoitettu englanninkielinen sivusto, jolta löytyy käytännön tietoa ja vinkkejä asumiseen, Tanskaan muuttamiseen ja esimerkiksi julkisiin palveluihin liittyen. 

Tanskan kieli kuulostaa aluksi hankalalta... Onneksi voit opiskella tanskaa ilmaiseksi esimerkiksi verkkokurssina tai intensiivikurssina! Tanskassa törmäät varmasti muihin suomalaisiin. Kannattaa myös tutustua sinua aikasemmin Tanskassa asuneiden nuorten ja opiskelijoiden kokemuksiin Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton sivuilla. Study in Denmark on myös koonnut Tanskassa opiskelevien ulkomaalaisten opiskelijoiden kokemuksia opiskelijaelämästä Tanskassa blogisivuilleen

 

Lähteet:

Maailmalle.net - Opiskelemaan Tanskaan

Pohjola-Norden - Hakeminen korkea-asteen koulutukseen Tanskassa

Life in Denmark

Study in Denmark

)