London calling? Iso-Britannia on loistava vaihtoehto opiskeluille!
Iso-Britannia on joka vuosi suomalaisten opiskelijoiden suosikkimaiden kärkisijoilla. Oli syynä sitten saarivaltion upea sää tai massiivinen yliopistojen valikoima, suomalaisia opiskelijoita on maassa paljon. Isossa-Britanniassa yliopistojen elämä on vilkasta ja opiskelijajärjestökulttuuri on varsin rikas: kerhoja ja klubeja löytyy koululta miltei satapäin! Kuten muissakin ulkomaan kohteissa, myös hakuprosessiin menee hieman enemmän aikaa, kuin kotimaan haussa ja koska Isossa-Britanniassa opiskelupaikkavaihtoehtoja on yllin kyllin, tarjontaan perehtyminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.
Opiskelupaikan löytäminen
Kun vielä pohdit, olisiko Iso-Britannia sinua varten, käy ihmeessä tutustumassa ISO ry:n verkkosivuihin! ISO ry on suomalaisten opiskelijoiden yhteisö Isossa-Britanniassa ja sivustolta saat hyvin tietoa sekä opiskelupaikoista että -kokemuksista toisilta suomalaisilta opiskelijoilta. Toinen erinomainen tietolähde on opetushallituksen Maatieto -sivusto, jolta löytyy tietoa niin Ison-Britannian koulutusjärjestelmästä kuin opiskelijan arjestakin. KILROY:n kautta on myös mahdollista hakea useampiin kohteisiin Englannissa, ja maksuttomasta opintoneuvonnasta saat varmasti apua unelmiesi toteuttamiseen!
Miten löydän asunnon?
Hyväksymiskirjeen saavuttua on aika alkaa miettiä asuntoasioita. Ensimmäisen vuoden opiskelijoilla on yleensä varsin hyvät mahdollisuudet saada asunto yliopiston kautta kampusalueelta. Tämä on kätevä ja usein myös hyvin edullinen asumisvaihtoehto. Jos kampuskämpän haussa ei kuitenkaan tärppää, Britanniassa on runsaat (joskin erityisesti Lontoon alueella hieman kalliit) vuokra-asuntomarkkinat. Kämppiä voit alkaa katsella esimerkiksi Zooplasta, ja nämä Rightmoven ohjeet on hyvä pitää mielessä!
Opiskelijana Isossa-Britanniassa
Kun sitten lopulta olet opiskelijana Isossa-Britanniassa, et ole yksin, etkä varsinkaan ilman etuja! ISIC on elinvoimainen myös Britanniassa ja ISIC-kortilla saat lukuisia etuja esimerkiksi monista ketjuravintoloista. Yliopistosi kuuluu varmasti myös National Union of Studentsin eli NUS:n piiriin. Jos junalla matkustaminen on sinun juttusi ja tiedät, että tulet kiertämään maata opintojesi aikana, kannattaa hankkia myös 16-25 Railcard, jolla saat junaliput usein tuntuvasti edullisemmin!