ISIC listasi vinkit, kuinka nappaat halvat lennot!

Näin säästät lennoista

Lentojen ostaminen voi välillä tuntua olevan aivan päivästä kiinni tai puhdasta magiaa. Taikaa siihen ei ehkä liity, mutta päivät tosiaan saattavat vaikuttaa lentolipun hintaan, kuten myös kohde, lipputyyppi, matkustusaika ja monet muut seikat, joita ei todellakaan tule kaikkia ajatelleeksi, kun unelmien lomakohde siintää jo silmissä! Olemme keränneet alle joukon yleispäteviä vinkkejä ja ohjenuoria, jotka on hyvä pitää mielessä, kun lentoja lähtee verkon syvyyksistä onkimaan.

 

Kun varaat lentoja:

1. Yhdistele kohteita

Menopaluu-tarjoukset kannattaa kyllä hyödyntää, jos hinta osuu kohdalleen, mutta varsinkin pitkillä reissuilla yhdensuuntainen lento saattaa olla huomattavasti halvempi kuin valmis menopaluu-paketti. Jos meno- tai paluulipun saa tällä konstilla superedullisesti, matkusta reissun päällä maitse ylimääräiset etapit: näet taatusti kerralla enemmän ja saat myös nauttia reissun päällä olemisesta pidempään. 

Näin säästät lennoista

2. Ole joustava päivämäärien suhteen

Lentojen varaamisessa voi säästää pitkän pennin, kun ei ole lyönyt etukäteen matkapäiviä lukkoon. Jos olet lähdössä pidemmälle reissulle tai kevätviikonloppu Lontoossa kiinnostaisi, kannattaa ehdottomasti katsella vaikka yhden kuukauden ajalta, milloin lähtö tulee halvimmaksi. Viikonloput ja keskiviikko ovat kalliita matkustuspäiviä. Tulet yllättymään, kuinka yhdenkin päivän siirto lähtöpäivissä voi muuttaa hintaa paljonkin! Kohteesta riippuen halvimmat ajat lentää ovat kävettalven kuukaudet tammikuusta toukokuun ja syyspuolella syyskuusta joulukuun alkuun. Kesä ja talven juhlapyhät ovat kalleimpia aikoja hypätä koneeseen. Ole hyvissä ajoin liikkeellä, sillä hinnat tuppaavat nousemaan, mitä lähempänä suunniteltua matkapäivää ollaan! Kansainvälistä lentoa suunnitellessasi lentojen vilkuilun voi aloittaa jopa 8 kuukautta ennen matkaa: näin ainakin tiedät hyvissä ajoin, missä hinnoissa liikutaan.

Pidä myös verkkoistuntosi salaisena ja tyhjennä evästeet istuntosi jälkeen! Näin näet taatusti uusimmat, tuoreimmat hinnat lennoille, kun seuraavan kerran lähdet katsomaan lentoja. 

3. Valitse halpa lähtö/paluukohde

Lentokenttien ja kohdekaupunkien välillä voi olla merkittäviä eroja. Jos lähimmästä isosta kaupungista lentäminen maksaa maltaita, mutta pienemmästä kaupungista vähän matkan päästä voisi lentää halvemmalla, kannattaa laskeskella, tuleeko maitse matkustaminen hieman kauemmas kannattavaksi. Sama toimii kohteissa. Jos olet matkustamassa vaikka Japaniin, kannattaa vertailla isojen kaupunkien välillä, sillä maitse matkat on helppoa ja edullista taittaa junilla. Mikset lentäisi vain yhtä etappia ja tekisi paluumatkaa esimerkiksi junalla tai bussilla? Tiesitkö, että kesäisin on mahdollista taittaa junalla matka Tukholmasta Berliiniin? Mikä upea Eurooppa-seikkailu!  

Näin säästät lennoista

4. Hyödynnä välilaskut lomailuun

Usein yhden tai kahden vaihdon lennot ovat huomattavasti halvempia kuin suorat lennot kohteeseen. Kaikkea matkustamista ei kuitenkaan välttämättä kannata sulloa yhteen, kahteen päivään, jos matkustuspäivissä on joustoa. Välilaskua voi hyvin venyttää parin päivän mittaiseksi ja sillä tavoin tienata itsellensä yhden tai kaksi lisäkohdetta reissulle! Lisäksi välilaskun venyttäminen voi pudottaa myös lentolipun hintaa, jos lähtö välilaskukohteesta osuu oikealle päivälle. Esimerkiksi Qatar Airways lentää Aasiaan ja Australiaan Dohan kautta, joten miksei sitä voisi ottaa parin päivän nokoset Dohassa ja jatkaa sitten kohti kaukomaita?

5. Huomioi lisäkulut!

Älä mene sekaisin heti ensimmäisen halvan lennon bongattuasi, vaan laske tarkasti, kuinka suureksi lipun hinta kasvaa, kun siihen isketään päälle matkalaukun hinta, verot tai luottokorttimaksusta perittävä lisämaksu. Hyviä diilejä on olemassa, mutta kaikki, mikä kiiltää ei ole kultaa! Siksi opiskelijalippu on hyvä vaihtoehto etenkin pitkille reissuille, koska sen hintaan kuuluu AINA matkalaukku ja sen muutosehdot ovat joustavammat, kuin tavallisessa lipussa.

Näin säästät lennoista

6. Muista peruutusturva ja matkavakuutus!

Elämä on yhtä suurta yllätystä, ja väliin mahtuu ikäviäkin sattumuksia. Siksi ei ole ollenkaan huono idea ottaa lennolle peruutusturvaa, jos sattuu niin, ettei matkaan pääse sovittuna päivänä tai huonoimmassa tapauksessa lainkaan. Opiskelijalippujen matkapäivämäärät ja jopa kohteet ovat huomattavasti tavallisia lentolippuja helpommin muunneltavissa, eikä muutoksista koidu niin suuria kuluja kuin normaalilippujen kanssa. Paras kaveri reissuun opiskelijalle onkin siis opiskelijalentolippu ja kattava matkavakuutus kaiken varalta! Koskaan ei voi tietää, mitä tien päällä sattuu, vaikka matkustaminen pääosin onkin turvallista.

Näin säästät lennoista

 

Lähteet:

Business Insider

Trifty Nomads

ISIC

KILROY

WikiHow

Scott's Cheap Flights

Interrailin suunnittelu Interrailin suunnittelu Opiskelijan Eurooppa Opiskelijan Eurooppa
Opiskelija-alennus kompensoinnista Opiskelija-alennus kompensoinnista
)