Lautalla Euroopassa? 6 kohdetta opiskelijalle!

Lautalla ympäri Eurooppaa - 6 x opiskelijan matkakohde

Hei, reissaava opiskelija! Jos kaipaat ainutlaatuista seikkailua - lähde lauttamatkalle Eurooppaan! Listasimme muutamia suosittuja matkakohteita, sekä tuntemattomampia Euroopan helmiä, jonne pääset helposti lautalla. Valitse suosikkikohteesi ja lähde reissuun meriteitse! 

Psst, tiesitkö että saat jopa 10% alennuksen lauttalipuista ISIC/ITIC/IYTC-kortillasi Stena Linelta?

 Stena Line ferries route map ISIC

Stena Linen lauttayhteydet Euroopassa.

 

1. Ruotsi: Kulttuuria Göteborgissa 

Starttaa reissusi Helsingistä tai Turusta Tukholmaan ja jatka matkaasi Göteborgiin, Ruotsin toisiksi suurimpaan kaupunkiin, jossa on vähintäänkin yhtä paljon tekemistä ja näkemistä kuin maan pääkaupungissakin. Maista herkullisia kanelipullia ja hemmottele matkuaistejasi lisää tutustumalla paikalliseen kauppahalliin. Göteborg tarjoilee myös kulttuuria; vieraile Göteborgin taidemuseossa, sekä kaupunginmuseossa - molempiin pääset sisälle veloituksetta ISIC-kortillasi. Hagan alue puutaloineen ja putiikkeinen on ehdottomasti vierailemisen arvoinen - täältä voit tehdä todellisia löytöjä! Kuvauksellinen alue tarjoilee myös tilaisuudn napata materiaalia IG-feediin. Jos kaipaat yöelämään, on kaupungissa mahtava tarjonta kattobaareja, panimo-olut pubeja, sekä klubeja - Göteborgissa et pitkästy! 

Gothenburg-stena-line

 

2. Tanska: Fantastinen Fredrikshavn

Hyppää lautalle Göteborgista Fredrikshavniin, josta löydät Palm Beachin valkeine hiekkoineen ja palmuineen - kesäparatiisi Karibia -viboilla varustettuna! Fredrikshavn on myös loistava kohde pyöräilyyn, sekä vaeltamiseen: kohteessa on useita reittejä näihin tarkoituksiin. Hurjimmat valitsevat Härvejen, joka on 500 kilometrin pituinen pyöräreitti Fredrikshavnista Pedborgiin, Saksan rajalle. Valitsitpa minkä reitin tahansa, luonnonkauniit maisemat ovat taattuja. Janoisille 'Fredrikshaven Beerwalk' on kokemisen arvoinen pubikierros - kippis budjettiystävällisille reissuille! 

stena line isic student discount

 

3. Puola: Seikkailuja Gdyniassa 

Puola on täydellinen matkakohde opiskelijalle edullisen hintatasonsa ansiosta, sekä sijaintinsa puolesta hyvä lähtökohta, josta lähteä jatkamaan seikkailuja pidemmälle Eurooppaan. Gdyniassa sinulla on mahdollisuus kokea paikallista tunnelmaa (moni saattaa tietää Gdanskin, mutta Gdynia on Puolan vähemmän tunnettu kohde!), tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin, nauttia Sopotin kilometrejä pitkästä valkeasta hiekkarannasta tai bailata kesäfestareilla Opener's Festivalilla, Dua Lipan, Foo Fightersin, Sam Smithing ja muiden maailmankuulujen artistien tahtiin! Jos olet leffaharrastaja, Gdyniassa järjestetään vuosittain Puolan Elokuvafestivaalit.

Gdynia-openers-festival 

 

4. Alankomaat: Amsterdamin kanaalit ja kahvilat

Puolasta tai Saksasta on hyvä jatkaa maata pitkin Alankomaihin, jossa pyöriä on enemmän kuin ihmisiä ja tulppaanit maalaavat maisemaa. Pyörällä näet ja koet kaupungin kuten paikalliset ja pääset nauttimaan katutaiteesta, kanaaleista ja tunnelmasta. Suuntaa Museumpleinille ja valitse suosikkisi - Moco Museo on ehdoton! Rentoon hengailuun täydellinen spotti on Vondelpark. Äläkä unohda napata kuvaa tuulimyllyistä Zaanse Schansissa!

Kun olet valmis jatkamaan matkaa, Stena Linen lautat lähtevät modernista Rotterdamista, jonne pääset 45 minuutissa maan pääkaupungista.

Stena Line ISIC Student disocunt

 

5. Iso-Britannia: Harwich calling

Iso-Britanniassa on jokaiselle jotakin! Lautalla Rotterdamista saavut hurmaavaan Harwichiiin ja pääset sukeltamaan merenkulun tarinoihin Harwich Reboutissa. Harwichista jatkat helposti matkaa Lontooseen, eläväiseen, trendikkääseen metropoliin, tutustumaan Hyde Parkiin, vierailemaan Camden Marketilla ja testaamaan fish & chipseja aitoon brittiläiseen pubiin. Kaipaatko elämääsi ripausta taikuutta? Suuntaa Harry Potterin maailmaan! 

Kun olet kokenut Lontoon kohokohdat, jatka matkaa Liverpooliin ja hyppää Irlantiin vievälle lautalle.

 Stena Line isic student discount

 

6. Irlanti: Dynaaminen Dublin

Dublinin pubikulttuuri on legendaarinen. Nämä paikalliset pubit eivät ole ainoastaan paikkoja napata nopeasti tuoppi, vaan varsinaisia musiikin, tarinoiden ja paikallisten kokemusten mekkoja. Nautiskelitpa olutta historiallisessa pubissa, tallasit katuja River Liffleylla tai tutkit kaupunkia ikonien jalanjäljissä, Dublin tarjoaa unohtumattomia kokemuksia. Äläkä unohda Cliffs of Moherin maagisia maisemia, jonne pääset kolmessa tunnissa Dublinista. Voit suunnata myös Belfastiin näkemään uniikit maisemat Game of Thronesista ja kokemaan kaupungin josta Titanicin tarina alkoi. Irlanti odottaa kokemistaan!

 Dublin Stena Line

 Toivottavasti artikkeli tarjoili inspiraatiota lauttamatkan suunnitteluun Euroopassa. Pakkaa rinkkasi, nappaa matkaan ISIC-korttisi ja lähde matkaan kokemaan Euroopan helmet.

Varaa Stena Linen lauttalippusi opiskelija-alennuksella täältä!

*Tämä artikkeli on tehty yhteistyössä Stena Linen kanssa.

)