Apurahan tai stipendin kanssa on helpompi lähteä kohti opintoja ulkomailla!

Apurahat ja stipendit

Ulkomailla opiskelu tai työharjoittelun suorittaminen ulkomailla voi tulla kalliiksi, jos sen joutuu kustantamaan kokonaan omasta pussistaan. Onneksi apurahoja ja stipendejä ulkomailla opiskeluun ja työharjoittelun suorittamiseen on tarjolla runsaasti ja miltei kaikille mahdollisille aloille!

Mistä löydän apurahan- tai stipendintarjoajan?

Maailmalle.net ja Opintopolku kokoavat kattavasti tietoa eri apurahatarjoajista ja mahdollisuuksista hakea rahoitusta omille opinnoille ulkomailla. Myös Euroopan nuorisoportaalista löytyy tietoa Euroopan alueen apurahatarjoaista, kuten Saksan DAAD-stipendistä tai Yhdistyneen kuningaskunnan Chevening -apurahoista. Sekä koti- että ulkomaanapurahoja voi hakea SYL:n ylläpitämästä apurahatietokannasta. Euroopan ulkopuolelta apurahatarjoajia voi hakea esimerkiksi Scholarship Portalista. Fulbright Center tarjoaa apurahoja ja stipendiohjelmia Yhdysvaltoihin. Pohjoismaiset apurahantarjoajat tavoitat kätevimmin Pohjola-Nordenin kautta.

 

Miten haen apurahaa?

Stipendit ja apurahat voivat olla hyvinkin alakohtaisia ja myöntämiskriiterit tiukkoja. Jotkin apurahat ovat tiukasti tiettyyn oppiaineeseen sidottuja, toiset taas suunnattu vain tietyn asteen opintoihin. Global Study Awards esimerkiksi edellyttää voimassa olevaa ISIC-korttia ja vastikään suoritettua IELTS-testiä. Joissakin apurahoissa taas opintoalalla ei ole merkitystä ja hakijat eri koulutusasteilta voivat yhtälailla hakea apurahaa. Tällöin erityisesti korostuu hyvin tehty ja selkeä suunnitelma siitä, millaiseen tarkoitukseen apurahaa haet. Haitpa mitä tahansa apurahaa tai stipendiä, selvitä ensin tarkoin täytätkö kaikki hakuehdot. Tee sen jälkeen selkeä suunnitelma apurahan käytöstä. Kun teet hakemusta, pidä mielessä miten apuraha vie sinua eteenpäin tavoitteissasi nyt ja miksi sinulle on tärkeää oman kehittymisesi kannalta päästä tekemään juuri tätä projektia tai näitä opintoja apurahan turvin. Apurahat ovat tiukassa ja hakijoita paljon; kirkkaalla suunnitelmalla ja selkeillä tavoitteella parannat mahdollisuuksiasi saada apuraha. Käytä siis aikaa suunnitelman laatimiseen ja tavoitteidesi terottamiseen.  

Apurahat ja stipendit

 

)