Faktat ja linkit opiskelijaelämästä Norjassa löydät täältä. Ei muuta kuin ut på tur!

Opiskelijaelämä Norjassa

Millaista on opiskelijaelämä Norjassa? Lounaaksi kalaa, päivälliseksi fiskesuppe ja viikonloppuisin ut på tur eli vaeltamaan Norjan lukuisille vuorille ja kukkuloille ainakin! Täältä löydät käytännön vinkkejä Norjassa asumisesta, sinne opiskelemaan hakemisesta ja muusta tarpeellisesta!

Study in Norway -sivusto tarjoaa englanninkielistä tietoa niin Norjaan opiskelemaan hakemisesta, kuin siellä asumisestakin. Suomenkielistä tietoa Norjassa opiskelusta ja koulutusjärjestelmästä on tarjolla täällä.

Yliopistohaku tapahtuu Samordna opptak-sivun kautta ja sieltä löytyy myös ohjeita sekä tulevat deadlinet hakuja varten. Kenties tunnetuimmat opiskelijakaupunkit Norjassa ovat Oslo, Bergen sekä Tromssa ja niiden ympäristöt.

Kaikki yliopistot löytyvät täältä ja kokemuksia esimerkiksi Bergenistä voi lukea näistä vaihtoraporteista.

Opiskelija-alennukset Norjassa löytyvät tietenkin ISIC Norgen sivuilta, josta kannattaa tarkistaa mm. edut paikallisliikenteessä. Norjassa saat NSB:n eli paikallisen VR:n junalipuista opiskelija-alennuksen myös suomalaisella ISIC-kortilla, mikä on esimerkiksi vaihto-opiskelijalle aivan mahtava etu!

Yleistietoa Norjasta ja maan kulttuurista löytyy kattavasti Study in Norway-sivustolta. Lisäksi Norja.fi sivulta löytyy paljon tietoa ja hyödyllisiä linkkejä Norjaan ja siellä asumiseen liittyen.

Miten Norjasta löytää asunnon?

Asunnon hankkiminen voi olla jännittävää puuhaa erityisesti uudesta maasta ja täältä löydätkin vinkkejä sitä helpottamaan. Tietoa löytyy myös tältä opiskelijoille suunnatulta sivulta. Sivusto on norjaksi, mutta jos osaat kieltä jo vähän tai ruotsintaitosi ovat kohdallaan, kannattaa lukea!

Muiden kokemuksia Norjassa opiskelusta

Muiden kokemuksia Norjassa opiskelusta ja asumisesta löytyy eri järjestöjen sivuilta:

Kansainvälisten opiskelijoiden kokemuksia täältä ja Nordjobbin kautta saatuja kokemuksia täältä.

)