Opiskelijaelämä Norjassa

Millaista on opiskelijaelämä Norjassa? Lounaaksi kalaa, päivälliseksi fiskesuppe ja viikonloppuisin ut på tur eli vaeltamaan Norjan lukuisille vuorille ja kukkuloille ainakin! Täältä löydät käytännön vinkkejä Norjassa asumisesta, sinne opiskelemaan hakemisesta ja muusta tarpeellisesta! 

Study in Norway -sivustolta löydät tietoa Norjassa opiskelusta kattavasti. Lisäksi pääset tutustumaan Norjassa opiskelevien kokemuksiin opinnoistaan ja arjestaan Norjassa, erilaisiin apurahoihin ja tietysti korkeakouluihin ja niiden opintotarjontaan. 

Norjassa korkeakoulut määrittävät itse hakuajat, joten tarkista hyvissä ajoin hakukohteesi viimeinen mahdollinen hakupäivä. Englanninkielisissä koulutuksissa sinun pitää myös todistaa englanninkielen taitosi joko aiemmalla koulumenestyksellä tai jollakin kansainvälisellä englanninkielen osaamiskokeella, kuten IELTS:lla. Norjankielisissä ohjelmissa sujuva norjan taito on edellytys hyväksytyksi tulemiselle. Tutustu norjalaisiin korkeakouluihin ja niiden opintotarjontaan Study in Norwayn sivuilla. Korkeakouluhaku tapahtuu Samordna opptak-sivun kautta. 

Opiskelija-alennukset Norjassa löytyvät tietenkin ISIC Norgen sivuilta, josta kannattaa tarkistaa mm. edut paikallisliikenteessä. Norjassa saat NSB:n eli paikallisen VR:n junalipuista opiskelija-alennuksen myös suomalaisella ISIC-kortilla, mikä on esimerkiksi vaihto-opiskelijalle aivan mahtava etu!

Lisäksi Norjan Suomen suurlähetystön sivuilta löytyy yleistietoa Norjassa työskentelemisestä ja matkailusta.

Miten Norjasta löytää asunnon?

Asunnon hankkiminen voi olla jännittävää puuhaa erityisesti uudesta maasta ja Pohjola-Nordenin sivuilta löydätkin vinkkejä asunnon etsimistä Norjassa helpottamaan. Opiskelijajärjestö SiO Oslon ja Akershusin alueella tarjoaa myös asuntoja opiskelijoille. Tietoa löytyy myös tältä opiskelijoille suunnatulta sivulta. Sivusto on norjaksi, mutta jos osaat kieltä jo vähän tai ruotsintaitosi ovat kohdallaan, kannattaa lukea!

Muiden kokemuksia Norjassa opiskelusta

Suomesta ja muualta maailmalta lähtee runsaasti opiskelijoita suorittamaan tutkintoa tai vaihtoa Norjaan. Suomalaisten yliopisto-opiskelijoiden kokemuksia vaihtovuodesta Norjassa voit lukaista Jyväskylän yliopiston Kokemuksia Norjasta -sivulta. Myös Study in Norwayn blogisivuilta löydät ulkomaisten opiskelijoiden kokemuksia opinnoista ja arkielämästä Norjassa. Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton sivuilta pääset lukemaan suomalaisten nuorten kokemuksista vaihdossa, työharjoittelussa ja au pairina Norjassa. 

 

Opiskelija-alennukset Norjassa Opiskelija-alennukset Norjan liikenteessä
Asunto ulkomailta Asunnon etsiminen ulkomailta Apurahat ja stipendit Apurahat ja stipendit
)