Onko balanssin löytäminen koulun, opiskelun ja vapaa-ajan välillä hankalaa? Opiskeluajan tulee olla muutakin kuin pitkiä koulupäiviä, pölyisiä kirjoja ja musteläikkiä sormissa!

Work smart - not hard

Miten opiskella mahdollisimman tehokkaasti? Onko balanssin löytäminen koulun, opiskelun ja vapaa-ajan välillä hankalaa? Opiskeluajan tulee olla muutakin kuin pitkiä koulupäiviä, pölyisiä kirjoja ja musteläikkiä sormissa! Keskity opiskeluun täysillä silloin, kun opiskelet ja nauti vapaa-ajasta hyvällä omalla tunnolla. Näillä vinkeillä opit tehokkaammaksi ja pääset paremmin nauttimaan elämästäsi.

Mitä asioita täytyy tehdä juuri nyt?

Tee lista asioista, jotka täytyy hoitaa seuraavan kahden viikon aikana. Älä mieti liian kauas tulevaisuuteen vaan keskity lähiajan tehtäviin. Näin saat kaikki tehtävät ylös paperille ja voit priorisoida tärkeimmät ensin.

Tee aikataulu

Mikä on paras päivä keskittyä koulutehtäviin? Valitse sellaiset päivät, jolloin voit keskittyä tehtäviin vaikkapa kokonaisen työpäivän ajan. Tai ainakin useamman tunnin kerrallaan. Näin saat enemmän aikaiseksi, kuin jos tekisit tunnin kerrallaan ja työsi koko ajan keskeytyisi. Laita aikatauluun myös vapaa-aikaa ja esimerkiksi treenejä.

Opiskelijan to do-lista

Vältä häiriöitä

Ei ole yhtä oikeaa paikkaa opiskella. Toiset keskittyvät parhaiten hiljaisessa kirjastossa, toiset taas kahvilassa ihmisvilinässä. Vältä puhelimen tai netin selailua, jotta ajatuksesi eivät häiriinny.

Muista treeni

Urheilulla on positiivinen vaikutus aivoihin ja jaksamiseen. Pienikin liikunta auttaa jaksamaan ja herättää kehon eri tavalla. Treenin ei tarvitse olla monta tuntia kestävä hikitreeni vaan esimerkiksi kävely- tai pyörälenkki tai joogatunti voi ajaa saman asian.

Opiskele kirjastossa

Pidä taukoja

Vaikka on hyvä keskittyä täysillä edessä olevaan tehtävään, muista pitää välillä taukoja. Hyvä muistisääntö on 80/20 sääntö eli 80% töitä 20% taukoa.

Uskalla sanoa EI

Vaikka kieltäytyminen tuntuu kurjalta, arvioi mihin kaikkeen aikasi riittää. Jos jokin asia ei kiinnosta sinua tai huomaat ettei sille ole aikaa, uskalla sanoa ei ja priorisoida aikasi tärkeimpiin asioihin.

Opiskelijaelämä

Nauti siitä, mitä teet

Tee sellainen aikataulu, että voi nauttia elämästäsi opiskelusta huolimatta. Kiireisin aika ei aina ole hauskinta, mutta tee siitä mahdolisimman mukavaa. Ripottele joukkoon kahvihetkiä ystävien kanssa, hyviä treenejä, leffailta ja huomaat inspiroituvasi omasta arjestasi!

Arvioi tekemäsi aikataulu

Arvioi, kuinka hyvin aikataulusi on toiminut. Mikä toimi hyvin, entä mitä parannettavaa siinä olisi? Miten voisit entistä paremmin löytyy balanssin opiskelun ja vapaa-ajan välille?

Nauti opiskelijaelämästä

 

)