Explore the world! Ja pidä samalla huoli matkustusturvallisuudestasi.

Matkustusturvallisuus

Maailma kutsuu ja muistikirjasta löytyy yksi, jos toinenkin paikka, jota pitäisi päästä tutkimaan.. Ja ne paikat eivät tosiaankaan ole joka reissaajan listalla. Kuulostaako tutulta? Madventuresin kaverit ovat kokeilleet jos jonkinnäköistä puuhaa maailman eri kolkissa ja tietävät, mistä puhuvat. Matkaturvallisuus on seikka, jota ei yleensä ajattele ennen kuin on tosi kyseessä. Jotta reissut eivät jäisi kuitenkaan siihen yhteen kuuluisaan, suosittelemme katsomaan nämä hauskat videot, jotka on tehty Madventuresin ja Ulkoministeriön yhteistyönä. Tee myös turakainen-testi, jotta tiedät, kuinka paljon kotiin jäävien täytyy puolestasi huolehtia!

Millainen reissaaja olet?

Reissaajan 4M:ää tietenkin ovat:

Matkustustiedote

  • Kertoo ajankohtaisista asioista kohdemaassasi: mihin sinun tulee varautua esimerkiksi kulttuurierot, poliittinen tilanne, jopa liikennetietoja.

Matkustusilmoitus

  • Tämän avulla kerrot ulkoministeriölle matkastasi ja varmistat, että sinuun saadaan yhteys kriisitilanteen sattuessa.

Matkavakuutus

  • Vakuutus kannattaa ottaa, sillä sen avulla säästät pitkän pennin, jos sairastut, loukkaat itsesi tai sinulta varastetaan jotain.

Matka-asiakirjat

  • Passi, viisumit ym. tarvittavat luvat ja asiakirjat kannattaa hankkia ajoissa! Selvitä tarvitsemasi paperit jo Suomessa ollessasi ja kirjoita itsellesi muistiin, kuinka kauan missäkin kohdemaassasi voit pysyä.
)